Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye'de yürütülen Zeytin Dalı Operasyonu'nu Azez'in içinden geçerek yöneteceğini duyurmuştu. Alınan son bilgilere göre Azez ile Bülbül arası birleştirildi. Vatandaşlar Azez nerede, Suriye'nin neresinde merak ediyor. Türkiye'ye ne kadar yakın olduğunu haritada göremek isteyenler Türkiye ve Suriye haritasını araştırıyor. Peki Azez Suriye'nin neresinde?

AZEZ-BÜLBÜL BAĞLANTISI KURULDU

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Azez ile Şeyh Horoz arasında bulunan yol açıldı. Böylece Azez – Bülbül arası birleştirilmiş oldu. Öte yandan harekat kapsamında sabah saatlerinden bu yana 9 köy de teröristlerden temizlendi.
azez-suriye-harita

TSK ve ÖSO, Afrin’in Dayr Savvan köyünü kurtararak, Kilis ilinin karşısına düşen hatta teröristlerin Türkiye sınırıyla temasını kesti. Bugün Afrin’in kuzeyindeki pek çok nokta alınarak, Azez-Cerablus hattında kuzey cephesi birleştirildi.

AZEZ NEREDE?

Azez, Halep İli’ne bağlı bir yerleşim yeri olarak bilinmektedir. Azez’de yoğun olarak sünni müslüman olan Araplar, Kürtler ve Türkmenler yaşamaktadır. Azez’in kent merkezinde 50 bin, köyleriyle birlikte ise 100.000’e yakın nüfusu vardır.

Azez, tarihi açıdan Selçuklular ile Haçlılar arasında 1125 yılında çıkan “Azez Muharebesi”nin geçtiği yer olarak biliniyor.



YPG’NİN KİLİS SINIRINDA NEREDEYSE BİTTİ

BBC Türkçe’nin derlediği verilere göre, operasyonun ilk bir aylık döneminde kara, top atışı ve hava bombardımanı ile birlikte yürütülen askeri harekatın Bülbül, Afrin şehir merkezi, Cinderes, Burseya Dağı ve Raco kentinde yoğunlaştığı görülüyor.
kilis

Bu noktalardan yalnızca Bülbül ve Burseya Dağı, şu ana kadar el değiştirmiş bulunuyor. TSK ve ÖSO güçleri, Raco’ya yakın bazı noktaları ele geçirdi ve bu kentin civarındaki bölgelerde sert çatışmalar yaşanıyor.