İstanbul Devlet Modern Folk Müziği Topluluğu'nda perküsyon sanatçısı olan İskender Küserman, 15 Aralık 2017 tarihinde Bakırköy'de bulunan evinde eşi Nilgün Küserman ile tartışma yaşadı.
Tartışmanın ardından oğlu Emir, mutfaktan aldığı bıçakla babası bıçakladı. 'Katil evlat' çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Olayın ardından başlatılan soruşturma sonucu Emir Küserman hakkında "Haksız tahrik altında üstsoydan akrabayı kasten öldürmek" suçundan 18 yıldan 24 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.
Bakırköy 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına tutuklu sanık Emir Küserman, avukatı ve annesi Nilgün Küserman da müşteki sıfatıyla katıldı.

"KENDİSİNİ MUTLAK BİR ÖLÜMÜN BEKLEDİĞİNİ DÜŞÜNEREK HAREKET ETMİŞTİR"


Duruşmada sanık Küserman’ın avukatı Nazmi Arif, müvekkilinin yaralama ya da öldürme kastıyla hareket etmediğini savundu. Avukatı "Daha önceden de kendisine kötü davranan, babasının üzerine gelmesi nedeniyle tartışma sırasında eline almış olduğu bıçağın babası tarafından alınması halinde kendisine karşı kullanılacağı korkusu ile sırf babasını korkutup saldırısını engellemek ve uzaklaştırmayı amaçlamıştır. Müvekkilim kendisini mutlak bir ölümün beklediğini düşünerek hareket etmiştir." dedi.

 Emir Küserman. annesi Nilgün ile tartışan babası İskender Küserman'ı öldürmek suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
Emir Küserman. annesi Nilgün ile tartışan babası İskender Küserman'ı öldürmek suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.


"YARIM METRE ÖNE ÇIKMASAYDI..."

Avukat Nazmi Arif "Baba eğer müvekkilimin üzerine yarım metre yaklaşmasaydı bu ölüm gerçekleşmemiş olacaktı. Babanın yarım metre öne çıkmasıyla bıçak öldürücü bir nitelik taşıyor. Ağır tahrik hükümlerinin uygulanmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

"BABAM YÜZÜNDEN  MUTLU VE HUZURLU BİR YAŞAM SÜREMEDİK"

Avukatının savunmasına katıldığını söyleyen sanık Emir Küserman'ın son sözleri ise duruşmada duygusal anlara neden oldu.  Sanık Küserman, hakimin 'Son sözün nedir?'  sorusuna "Annem ve ben, babamdan kaynaklı olarak mutlu ve huzurlu bir yaşam süremedik. Sonucu böyle biten bir olaya karışmış oldum. İstemeden de  olsa yaptım. Annemin daha fazla mutsuz olmasını istemiyorum. Sizden bir babalık bekliyorum" diye yanıt verdi.

İYİ HAL VE PİŞMANLIK İNDİRİMİ UYGULANDI

Mahkeme heyeti, oğul Küserman'ı "Haksız tahrik altında üstsoydan akrabayı kasten öldürme" suçundan 18 yıl hapis cezasına çarptırdı. Ancak duruşmalardaki tutum ve davranışı, olaydan duyduğu pişmanlık göz önünde bulundurularak iyi hal indirimi ile  cezasını 15 yıla indirdi.