Tugay SADAY, Şeyma ULUSOY, İSTANBUL

17 yaşındaki Büşra Ç. isimli genç kız önceki gün saat 11.00 sıralarında 14 yaşındaki kız kardeşi  Fatma Ç.’yi de yanına alarak mahkemede duruşması olan arkadaşı Y.A.'nın Bahçelievler, Kocasinan Merkez Mahallesi’ndeki evine gitti. Gittikleri evde Y.A.’nın kardeşi B.A. (16) ile birlikte arkadaşları Y.E.T. (15) ve A.A. (16) da bulunuyordu. Bir süre sonra Fatma Ç. evde ateşlenen bir tabancadan çıkan kurşunla karnından yaralandı.

FOTO:SÖZCÜ - İşte uyuşturucu partisi verilen ve bir çocuğun öldüğü o ev. FOTO:SÖZCÜ - İşte uyuşturucu imalathanesi olduğu ortaya çıkan, bir çocuğun öldüğü o ev.

ABLASININ GÖZÜ ÖNÜNDE 1 SAAT BOYUNCA CAN ÇEKİŞTİ VE ÖLDÜ!


O esnada evde bulunan abla Büşra Ç. ve diğer çocuklar evde uyuşturucu madde ve silahlar olduğu için polise ve sağlık ekiplerine haber vermedi.  Genç kız yaklaşık bir saat boyunca ablasının ve arkadaşlarının gözü önünde can çekişti. Evdeki pompalı tüfekleri ve uyuşturucu maddeleri başka eve taşıyan Y.E.T. ve abla B.A. daha sonra sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan genç kız yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

POLİS ÇALIŞMA BAŞLATTI

Sağlık ekiplerinin bilgilendirmesi üzerine Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında bilgilerine başvurulan abla Büşra Ç. ve diğer çocuklar Fatma Ç.’nin intihar ettiğini söyledi. İfadeleri gerçekçi bulmayan polis çocukları gözaltına aldı. Olayın yaşandığı evde titiz bir inceleme başlattı. Yapılan incelemeler sonucu evde temizlik yapıldığını gözlemleyen ekipler bir adet de boş kovan bulunca gözaltındaki çocukları çapraz sorguya aldı.

Yapılan çapraz sorguda Fatma Ç.’nin nasıl vurulduğunu görmediğini belirten Y.E.T., evde bulunan uyuşturucu maddeleri ve silahları taşımak için sağlık ekiplerine haber vermediklerini söyledi.
Devam eden sorgulamalarda Y.E.T., “Biz olayı ev sahibi arkadaşımız B.A.’nın annesi Aysun K.’ya da ilettik. Daha sonra evde bulunan uyuşturucu maddeleri ve silahları Sevgi Ü.’nün evine götürdük” dedi.

FOTO:SÖZCÜ - Kanlı uyuşturucu partisinden geriye bunlar kaldı. FOTO:SÖZCÜ - Kanlı olaydan geriye bunlar kaldı.


UYUŞTURUCU MADDE VE SİLAHLAR ELE GEÇİRİLDİ

Çapraz sorgunun ardından harekete geçen polis B.A.’nın annesi ev sahibi Aysun K. ile erkek kardeşini gözaltına aldıktan sonra uyuşturucu ve silahların götürüldüğü eve baskın düzenledi.
Yapılan baskında 1 buçuk kilogram skunk, 22 adet taş kokain, 3 adet tüfek ve mermi ile birlikte iki adet tabanca ele geçirilirken, Sevgi Ü. de gözaltına alındı.

ACILI AİLE “KIZLARIMIZIN İŞE GİTTİĞİNİ ZANNEDİYORDUK” DEDİ

Soruşturmasını sürdüren polis ekipleri, Fatma Ç.’nin ailesine ulaşarak bilgilerine başvurdu. Olaydan haberlerinin olmadığını belirten acılı aile, “Kızlarımız bir iş yerinde çalışıyordu. Olayın olduğu gün de işe gittiklerini zannediyorduk” diye ifade verdi.

Abla Büşra Ç, tutuklandı. Abla Büşra Ç, tutuklandı.


ABLANIN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Tutuklanan ablanın ifadesine ise Sözcü ulaştı. Abla Büşra Ç. savcılık ifadesinde kardeşi Fatma Ç. ile zaman zaman arkadaşlarının evine gittiği bu eve takılan Y.E.T.’nin de ölen kız kardeşinin sevgilisi olduğunu söyledi.

FOTO:SÖZCÜ - Çocukların gözaltına alınışı çevredeki bir binanın güvenlik kamerasına böyle yansıdı. FOTO:SÖZCÜ - Çocukların gözaltına alınışı çevredeki bir binanın güvenlik kamerasına böyle yansıdı.


UYUŞTURUCU YAPIP SATAN BİR ÇETEYMİŞ!

Abla Büşra Ç. savcılık ifadesinde şunları anlattı: “Ev sahibi Y.A. ve B.A.'nın annesi de geldiğimizi görürdü ve bu durumdan bir rahatsızlığı olmazdı. Dün de kardeşimle misafirlik için o eve gittik. Yanımızda Y.E.T. vardı.
Olay günü saat 08.30 gibi kardeşimle eve gittiğimizde kapıyı bize arkadaşlarımızın annesi Aysun açtı. Y.A.'yı sorduk uyuyor diyerek mahkemesi olduğunu söyledi.
Davet etmedi. Aşağı indik. Bu esnada evden Y.E.T., annesi Aysun ve dayısı Sedat ile aşağı indi. Y.E.T. kardeşim Fatma’ya sarıldı. İkisi sevgiliydi. Sonra ben, Fatma, Y.E.T. yukarı çıktık. Y.E.T. bana merdivenlerin altına uyuşturucu madde şeker ot sakladığını söylemişti. Evde A.A ve B.A. da vardı. Uyuyorlardı. Bildiğim kadarıyla Y.E.T. “şeker” diye adlandırılan uyuşturucu maddeleri satar. B.A. da satar. B.A.'nın abisi barondur. Bunları o yönetir. Olaydan iki hafta önce B.A. beni oturma odasına çağırıp ot verdi. Eline vurdum ve içmedim. Hayatımda hiç uyuşturucu madde kullanmadım. Kardeşim de kullanmadı." dedi.

3 ÇOCUK EVDE UYUŞTURUCU İMAL EDİYORMUŞ!

Evde yaşayan 3 çocuğun evdeki kimyasal malzemeleri karıştırıp uyuşturucu madde yaptıklarını savunan abla Büşra Ç. "Saydığım kişilerin hepsi de uyuşturucu satarlar." dedi.

KIZ KARDEŞİ İÇİN 'KENDİSİNİ VURDU' DEDİ!

Kız kardeşi Fatma'nın sevgilisi Y.E.T.'nin olay günü uyuşturucu krizine girip intihara teşebbüs ettiğini de anlatan abla Büşra Ç. "Kardeşim Fatma ve ben peşinden gidip ona engel olduk. Jileti alıp dolaba koyduk. Odaya geçtik. Odadaki koltuğun arasına sıkışmış siyah pembe gibi bir renkte olan tabanca görünür vaziyette duruyordu.  Y.E.T. tabancayı alıp beline koydu ve kapıya koştu. Fatma Y.E.T.'nin elinden tabancayı aldı. Üzerine de battaniyeyi çekti ve 'uyuyacağım' dedi.  Ben de ona ‘yapma etme elinde patlayacak’ dedim. Elinden çektim. Tabancayı alıp diğer kanepeye geçtim. Uzandığım yastığın altına koydum. Fatma koşarak geldi tabancayı yastığın altından aldı.  Yine yattı. Battaniyeyi üzerine çekti. Bir el silah sesi duydum. Y.E.T. tuvaletteydi. Kardeşimin yüzünü açtım. Kendini vurmuş olduğunu gördüm. Hiç bir şeye dokunmadan diğerlerinin yanına koştum. Sonra hepimiz kardeşimin yanına gittik.  Üzerindeki elbiseyi sıyırıp karnına baktım. Tabanca bu esnada göbeğinin üzerindeydi. A.A. tabancayı alıp yeşil bir bezle sildi. B.A. ona 'Yapma senin üzerine kalır' dedi. Ben korkumdan polisi ve ambulansı arayamadım. B.A. annesini ve bir adamı aradı. Annesi de eve geldiğinde başka bir sarışın bayanı aradı. Bu sarışın kadın ve gelen adam Fatma'nın sırtına ve göbeğine baktılar.
Sarışın kadın ambulansı aradı. Sonra evde bulunanlar uyuşturucu ve pompalı tüfekleri 'Saklayalım yok edelim' diye konuştular. Bunları bir çarşafa sardılar. Sarışın kadın B.A.'ya ‘bu eşyaları sakla benim evime götür’ dedi. B.A. da götürdü. sarışın kadın eve gelene kadar arkadaşlarıma polis ve ambulansı aramaları için defalarca söyledim ama aramadılar. Benim de telefonum olmadığı için arayamadım." diye konuştu.

‘’ORADA BULUNDUĞUM İÇİN PİŞMANIM’’

Orada bulunduğu için pişman olduğunu söyleyen abla Büşra Ç. ifadesinin sonunda şunları söyledi "Ben diğer arkadaşlarımın benim, kardeşimi gaza getirip kendi kendisini vurmasını sağladığım yönünde beyanlarını kabul etmiyorum. Hepsi yalandır. Benim kardeşimle aramda bir husumet yoktur. Onu öldürmem için veya gaza getirmem için de bir neden yoktur. Ben kimseye ‘kovanı saklayın, silahı temizleyin’ tarzında cümle kurmadım. Söz konusu tabanca bildiğim kadarıyla Burak’ındır." dedi.

17 YAŞINDAKİ ABLA VE 3 ÇOCUK TUTUKLANDI 3 YETİŞKİNİ İFADESİ SÜRÜYOR

Bu ifadesinin ardından evde bulunan kız kardeşinin sevgilisi Y.E.T., A.A. ve B.A. ile birlikte tutuklanan abla Büşra Ç. cezaevine gönderildi. Ev sahibi Aysun K. ile onun erkek kardeşi ile evdeki uyuşturucu ve silahları olay sonrası kendi evine taşıyan Sevgi Ü. isimli yetişkinlerin ise ise polisteki sorgusu devam ediyor.