Bakan Yazıcı Habertürk TV'de açıklamalarda bulundu. Yazıcı çalışmaların devam ettiğini belirterek görüşmelerle ilgili şunları söyledi;

"Hazine yardımını kesmeyecek düzenleme olacak. Zor bir formülasyon ama inşallah başaracağız. Ya Milli Mutabakat ya da Cumhur İttifakı olacak. Çalışmalarda artık baraj tartışılmıyor. Vatandaşların işini zorlaştırmamak için tek mühür olabilir. Katkı verebilecek olan her siyasi kuruma kapımız açık."

KOMİSYON 'BEŞTEPE'DE TOPLANTIDA

TBMM Beştepe Tesisleri'nde yapılan toplantıya AKP'den Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Şentop, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, MHP'den de Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı ile İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu katıldı.

İTTİFAKTA NELER OLACAK

Edinilen bilgilere göre YSK iki partinin ittifak yapacaklarını deklare edecek. Partisine oy veren seçmen, aynı zamanda ittifaka da oy vermiş olacak. ittifakın adı pusulaya yazılacak. Parti amblemleri ittifak çatısı altında yer alacak. Hem ittifaka hem partiye mühür basılmasının karışıklık yaratacağı düşüncesiyle sadeleştirmeye gidilerek sadece parti için ayrılan alana mühür basılması yoluna gidilecek. Komisyonun Bu hafta mesaisini tamamlaması bekleniyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ittifak ile ilgili "İttifakla ilgili arkadaşlar, bu hafta tekrar bir araya gelecekler. Şu anda görüşülen birçok şey var. İttifak modeli içinde yer alacak siyasi partilerin logoları yan yana mı olsun, ayrışık mı olsun, bunlar müzakere ediliyor. İsmi, ‘milli mutabakat’ ya da ‘cumhur ittifakı’ olabilir. İttifak bünyesindeki partilerin logoları, onların en tepesinde de ana logo olabilir. Tek bir mühür basılacak. Üç olur, dört olur. Bütün mesele milli yerli olsun.” diye konuşmuştu.