İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Seçim Bölge Güvenlik Toplantısı"na katıldı.

Bakan Soylu, 24 Haziran seçimlerindeki güvenlik çalışmaları konusunda "Mevzuat itibarıya birtakım yenilikler var. Ayrıca yaşanan gelişmelerden, yapılan açıklamalardan anlıyoruz ki dünyanın hemen her yerinden, uluslararası toplum tarafından da yakından takip edilen bir seçim. Dolayısıyla her zamankinden daha ağır bir sorumluluk bizi beklemektedir. Haliyle her zamankinden daha büyük bir dikkat, daha fazla bir özen göstermek durumundayız" dedi.

Bakan Soylu, "Seçim güvenliğini üç noktada ele alıyoruz. Birincisi kampanya ve propaganda döneminin güvenliği. İkincisi seçim günü oy verme güvenliği ve üçüncüsü de seçim akşamı oy sayımının güvenliği, sonuçların, listelerin, evrak ve oy pusulalarının ilgili yerlere sağlıklı ve seçim hukukuna uygun bir şekilde iletilmesi" diye konuştu.

[old_news_related_template title="Erdoğan'ın sözleri dünya gündemi oldu... Milyonlarca kişi 'TAMAM' dedi" desc="Erdoğan'ın 'Şayet bir gün milletimiz tamam derse ancak o zaman biz kenara çekiliriz' sözlerinin ardından sosyal medya yıkıldı. Dün akşamdan bu yana TAMAM mesajları Twitter'da dünya gündemi ve Türkiye gündeminde en çok konuşulan (trend topic) konu oldu. Bu başlıkta yaklaşık 2 milyon tweet atıldı. Yerli ve yabancı birçok ünlü isim de TAMAM mesajları paylaştı..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/erdogan-depo-880_16_9_1525843433.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/milyonlarca-kisi-tamam-dedi-2396440/"]

DİJİTAL SUÇLAR

Kampanya döneminde alınacak tedbirlere değinen bakan Soylu, "Miting alanları, toplanma alanları, stand çalışmaları, broşür dağıtımı Ramazan nedeniyle iftar programları tedbirlerini kapsayacak. Ayrıca dijital ortamdaki güvenliği de tesis etmek maksadıyla, özellikle sosyal medyada terör örgütü propagandası veya başka türlü provakasyonların ortaya getirilmesi, dijital seçim çalışmalarını engellemeye yönelik siber suçların takibini yapmak maksadıyla da, ilgili birimlerimiz görevleri başında olacaktır. Elbette ki burada dikkat edeceğimiz en önemli konu, güvenliği bahane edip ifade özgürlüğünün önüne geçmemektir. Hayatımızın genel gidişatını yönetme yetkisini, ne kadar vergi vereceğimizi, nasıl bir kanun anlayışıyla yaşayacağımızı belirleyecek kişileri seçiyoruz. Bu önemli bir karardır. Esas olan özgürlüğü temin etmektir. Güvenlik, özgür bir ifade ve tercih ortamını sağlamak için vardır. Bu itibarla bizim temel sorumluluğumuz, birilerinin başkalarının özgürlük alanına müdahil olamayacağı, tercihlerin özgürce yapılabileceği güvenli bir ortamı tesis etmektir" şeklinde konuştu.

[old_news_related_template title="'TAMAM'dan sonra şimdi de 'SIKILDIK'" desc="Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP gençlik kollarında söylediği 'Sevgili gençler sıkıldınız biliyorum...' sözlerinin ardından Twittter'da 'S I K I L D I K' fırtınası başladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/erdogan_fotoaa_16_9_1526033220.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/tamam-sonra-simdi-de-sikildik-2401414/"]

"TAMAM" ve "SIKILDIK" TT LİSTESİNDE

Erdoğan'ın "Şayet bir gün milletimiz 'tamam' derse ancak o zaman biz kenara çekiliriz" sözlerinin ardından sosyal medya yıkılmıştı. 'TAMAM' mesajları Twitter'da dünya gündemi ve Türkiye gündeminde en çok konuşulan (trend topic) konu olmuş; bu başlıkta yaklaşık 2 milyon tweet atılmıştı. Soylu'nun açıklamaları sosyal medya kullanıcılarına gözdağı olarak değerlendirildi.