Bakırköy Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianame de İstanbul Esenyurt’ta 2 Aralık 2016 tarihinde gerçekleşen  olay şöyle aktarıldı: ‘’Netice Taşdelen’in şüpheli eşi Abdulhakim Taşdelen tarafından banyoda bıçaklandığı ve diğer şüphelilerle birlikte yaralı halde battaniye ile mutfak balkonuna taşınıp aşağı atıldığı, polisler gelene kadar delillerin yok edildiği iddia edilerek , cinayette bir numaralı şüpheli olan Abdulhakim Taşdelen tutuklandı ve ‘eşini kasten öldürmek’ten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Sanığın 5 erkek kardeşi hakkında ise ‘Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirmek’ten 5 yıla kadar, ‘kasten öldürme’ suçuna katılmaktan ise müebbet hapis cezası talep edilmişti.

 

FOTO: SÖZCÜ FOTO: SÖZCÜ


Bakırköy 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar davasına tutuklu sanık Abdulhakim Taşdelen ve tutuksuz sanıklar  , Raşit Taşdelen , Abdurrahim Taşdelen ,Yunus Taşdelen ,Ömer Taşdelen ,Cemil Taşdelen ve taraf avukatlarının katılımı ile başladı. Ölen kadının ailesinin avukatı ,’’ Bizce  gerçek ortaya çıkmıştır. Olay gününde verilen ifadeler , sanığın sorulan sorulara verdiği yanıtlar da çelişkiyi ve gerçekliği yansıtmaktadır.’’ Dedi.

Netice Taşdelen’nin  erkek kardeşi duruşmada ,’’ Olaydan birkaç gün sonra babam sanığın abisini aradı ve kızımı neden öldürdünüz dedi. O da biz yapmadık kocası yaptı dedi. Önce Allah’a sonra mahkemeye güveniyorum’’ dedi.

AVUKAT: BÖYLE BİR İNTİHAR VAKASINA RASTLAMADIM!

Duruşmada Aile ve sosyal politikalar bakanlığı vekili avukat Sultan Koçyiğit Öztürk ise , ‘’ Bizce toplanan deliller karşısında eylem cinayet suçunu oluşturmaktadır. İntihar olmadığını düşünüyorum, bu olaydan sonra araştırma yaptım bu tip bir intihar vakasına rastlamadım, eşe karşı cinayet suçundan sanığın cezalandırılmasını ve tahrik , başkaca lehe uygulamaların yapılmamasını istiyorum’’ dedi.

Savcı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Mütalaasında mevcut delil durumunu değerlendiren savcı , sanığın eşi Netice Taşdelen’i defalarca bıçakladıktan sonra banyodayken battaniyeye koyduktan sonra sürükleyerek mutfağa getirdiğine işaret eden savcı, sanığın daha sonra da karısının canlı canlı balkondan attığının sabit olduğunu ileri sürdü. Savcı , sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını , diğer tutuksuz 5 sanığında beraatini talep etti.

Savcının esas hakkındaki mütalaasına ilişkin sanık avukatı Mete Menekşe beraat yönündeki mütalaaya katıldığını belirtirken mahkumiyet yönünden mütalaaya  katılmadığını söyleyerek,’’ Bu olay bizce cinayet değil bir intihardır.Bu yüzden bütün müvekkillerimin beraatine karar verilmesini istiyorum’’ dedi.

FOTO: SÖZCÜ FOTO: SÖZCÜ


‘’EŞİM İNTİHAR EDEN KIZ KARDEŞİ YÜZÜNDEN İNTİHAR ETTİ!’’

Sanık eş Abdulhakim Taşdelen esas hakkındaki savunmasında , ‘’Eşim kız kardeşinin intiharını kafasına takmıştı. Sürekli onu düşünüyordu, ben eşime devamlı yardımcı olmaya çalışıyordum, ancak genede kız kardeşinin durumunu kafaya takıyordu. Bence eşim bu yüzden intihar etmiştir.’’ Diyerek eşiyle aralarında bir sorunun olmadığını vurguladı.

seyma-ulusoy-esenler-haberi-1 FOTO: SÖZCÜ


İYİ HAL İNDRİMİ UYGULANMADI

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Abdulhakim Taşdelen'e ‘iyi hal’ indirimi uygulamadan  ‘Eşi kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çaptırdı. Diğer tutuksuz 5 kardeş içinse, ’Kasten öldürmek suçuna katılmak’ ve ‘ Suç delillerini yok etmek’ suçları sabit olmadığından ayrı ayrı beraatlerine karar verdi.

DURUŞMA SONRASI YARALAMA

Duruşmanın ardından Bakırköy Adalet Sarayı önünde kimliği belirsiz kişilerce 2 tutuksuz sanık ile bir yakınları bıçaklandı. Ambulansa konulan yaralılar hastaneye götürüldü. Olaya karışan kişi ya da kişilerin ise olay yerinden uzaklaştığı görüldü.