Yunus A. adlı polisin ihbarı üzerine harekete geçen Emniyet Genel Müdürlüğü, Samsun Emniyet Müdürlüğü’ne müfettiş gönderdi. İncelemelerinde devletin dolandırıldığını tespit eden müfettişler, Samsun Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliği’nde balık adam olarak görevli 6 polisin meslekten ihracını talep ederek, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

“6 POLİS HAKKINDA 3 AYRI SUÇTAN HAPİS CEZASI”

Suç duyurusunun ardından harekete geçen Cumhuriyet Savcısı, yaptığı soruşturma neticesinde Samsun Emniyet Müdürlüğü Su Altı Grup Amirliği’nde balık adam olarak görev yapan 6 polis hakkında “Görevi kötüye kullanma, resmi belgede sahtecilik ve kamu kurumunu dolandırıcılık” iddiasıyla dava açtı. Memurların, 226 kod numaralı personel dalış kayıt defteri ile 227 kod numaralı dalış kayıt defterinin tutmadığı, bu şekilde devleti 2013, 2014 ve 2015 yıllarında 3 yıl boyunca fazla dalış yapmış gibi gösterip dalış tazminatı alarak dolandırdıkları ileri sürüldü.

İNCELEMELERDE, UYUMSUZLUKLAR BULUNDU

Yapılan incelemelerde, her bir balık adam için kayıt defteri bulunduğu, ancak bu kayıt defterlerinde dalış sürelerinin CD ve fotoğraf makinesi görüntü kayıtlarındaki sürelerin uyumlu olmadığı, dalış sürelerinin yanlış yazıldığı, hiç dalış yapmadan yapılmış gibi gösterilerek usulsüz ve haksız şekilde dalış tazminatı aldıkları belirlendi. Öte yandan 226 ve 227 kod numaralı dalış kayıt defterlerinin de birbiriyle tutmadığı tespit edildi.

Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, Şube Müdürü A.L.D., Komiser M.A., polis memurları S.K., M.M.G., M.İ. ve Y.A.’nın hakkında 3 ayrı suçtan hapis cezası ve meslekten ihraçları istedi.
Şüpheli polis memurları, görülen davada suçlamaları kabul etmedi.

AYIN POLİSLERİ SEÇİLMİŞLER

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde bulunan Filyos Çayı Köprüsü'nün yıkılması sonucunda suya düşen minibüsün içerisinde bulunan 15 kişinin kaybolması üzerine aramaya katıldığı belirlenen 4. Sınıf Emniyet Müdürü A.L.D., Komiser Yardımcısı M.A. ile polis memurları S.K., M.İ. ve M.M.G., özverili ve gayretli çalışmalarından dolayı 2012 yılı Nisan ayında ayın polisi seçildiği emniyet müdürlüğü binasına fotoğrafların asıldığı ortaya çıktı. Ağır ceza mahkemesinde yargılanan polisler suçlamaları kabul etmezken, yargılama devam ediyor.