Bayram namazıyla beraber Türkiye, Ramazan Bayramı'na giriş yapacak. Bayram namazı saat kaçta kılınacak? Hem Marmara Denizi'ne hem Ege Denizi'ne kıyısı olan Balıkesir şehrimizde Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınacak?

BALIKESİR BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA?

Türkiye’nin tüm şehirlerinin bayram namazı saatlerini ve Balıkesir’in bayram namazı ayrıntılarını haberimizin devamında bulabileceksiniz. Balıkesir ilimizde ise bayram namazı Diyanet’in belirlemiş olduğu, 07:06‘de kılınacak.

İL İL BAYRAM NAMAZI VAKİTLERİ İÇİN TIKLAYIN

[old_news_related_template title="Bayram'da Balıkesir'de olacaklar için Ayvalık'tan Altınoluk'a cennet noktalar..." desc="Balıkesir gezilecek yerleriyle dikkat çeken, Marmara ve Ege denizlerine kıyısı olan geçmişi M.Ö. 8000-3000 yıllarına kadar giden ve Kaz Dağları, antik kentleri, gölleriyle turizm açısından önemli kentlerimizdendir. Tarihte Mizya, Balı-Kesir, Balı-Kisra, Balak Hisar, Balık Hisar, Hisar olarak isimlendirilmiş Balıkesir, bir çok uygarlığın yerleşim bölgesi olmuştur. İşte Ayvalık'tan Altınoluk'a Balıkesir'in cennet notkaları..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/07/iecrop/shutterstock_32993605_16_9_1530944796.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/seyahat/balikesir-gezilecek-yerler-ayvaliktan-altinoluka-balikesirin-cennet-notkalari/"]

BALIKESİR'DE BAZI ÖNEMLİ CAMİLER

Saatli Camii: İlçe merkezinde, İsmet Paşa Mahallesinde yerli Rumlar tarafından kilise olarak yapılmış, 1928’den sonra camiye dönüştürülmüştür.

Hamidiye Cami, Sakarya mahallesindedir. İlçede cami olarak yapılmış tek özgün yapıttır. Sultan Abdülhamit tarafından 19. yy’ın ikinci yarısında yapılmıştır. Melez üslubun bir örneği olan cami, kareye yakın planlı ve kırmızı kesme taştandır.

Hayrettin Paşa Cami; 19. yy’ın ikinci yarısında yapılmış olan kilise daha sonra camiye çevrilmiştir.

Çınarlı Cami; İlçe merkezinde, Hamdibey Mahallesindedir.19.yy’ın ikinci yarısında Ayvalık’ta oturan Rumlarca yapılmıştır. Cumhuriyetin ilanından sonra camiye çevrilmiştir. Moloz ve kesme taş malzemesiyle yapılan yapının planı dikdörtgendir. Ortası kubbe ve yanları tonoz ile örtülü binanın içerisinde tonozların önündeki galeriyi taşıyan kalın sütunlar bulunmaktadır. Bu sütunlar kompozit başlıklıdır.