Ertogan şüphe çektiğini anlayınca eylemi hiç hesapta olmayan Vergi Dairesi önünde patlattı. Bombacının asıl hedefinin daha büyük farklı bir yerde ve daha büyük bir eylem olduğu değerlendiriliyor.


Bomba patladıktan sonra Suriyeli taksi şoförü ile anlaşarak Mersin’e gitmek üzere yola çıkan Ertogan, güzergah üzerinde de kendisine yardımcı olan iki kişiyi daha taksiye aldı. Ancak bu araç Osmaniye’de polis tarafından çevrildi. Bu sırada elindeki kapsülü kırarak siyanür içen Ertogan kısa sürede öldü. Beraberindeki iki kişi sağ olarak ele geçirildi.


BOMBAYI MERSİN’DEN ALDI


Ertogan’ın saldırı konusunda Şırnak'ın İdil ilçesindeki örgüt militanları H.G. ile kimlik bilgileri tespit edilemeyen bir kişiden yardım aldığı belirlendi. Bombalı saldırıdan 2 gün önce 30 Ocak 2018'de Mersin'den 68 FC … plakalı araç ile gelen A.A. isimli bir şahsın da Ertoğan'a yardımcı olan H.G.'nin İdil’deki evinde kaldığı tespit edildi. Bir süre sonra A.A isimli şahsın yanında bir başka şahısla birlikte Mersin'e gittiği burada Ertogan’a patlayıcı maddenin teslim edildiği belirlendi. Ertogan'a yardımcı olan H.G de, Mardin’in Nusaybin ilçesi İpek yolu üzerinde yakalandı.


O BİNA 3,5 MİLYONA KİRALIK


Maliye Bakanlığına ait olan ve bombanın patlaması sonucu alt katı harabeye dönen vergi dairesinin de kiralık olduğu ve Bakanlığın bu binaya ayda 293 bin yılda da toplam 3,5 milyon lira kira ödediği öğrenildi.