"İnançlarımız ve değerlerimiz üzerinden bir kamplaşma ve ayrıştırmaya yönelik provokatif hadiseler seziyoruz. Burada herkesin dikkatli olması lazım." diyen Destici, hiçbir zaman Atatürk'e ve onun manevi şahsiyetine hakaret edilmesini doğru bulmadıklarını vurguladı.

[caption id="attachment_2737350" align="alignnone" width="880"]BBP Genel Başkanı Mustafa Destici BBP Genel Başkanı Mustafa Destici[/caption]

BBP Genel Başkanı Destici, "Değerlerimizi ve inançlarımızı kim karşı karşı getirmeye kalkıyorsa, hepsine karşı ortak duruş sergilemeliyiz." diye konuştu.

Destici, 'Tarihi, zamanlaması, resmi kisveyle yapılmış olması gerçekten yanlış. Kim bu ziyareti planlamışsa, Diyanet İşleri Başkanı'nı kim götürmüşse, kendisini böyle bir yanlışa sürükleyen birileri varsa, bunlar hakkında da gerekli işlemler yapılmalı' dedi.

[old_news_related_template title="Muhalefetten 'fesli' uzlaşısı: Diyanet İşleri Başkanı görevden alınsın" desc="Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın, kamuoyunda 'fesli meczup' olarak bilinen, Atatürk ve cumhuriyet düşmanı sözde tarihçi Kadir Mısıroğlu'nu, 9 Kasım'da ziyaret etmesi tartışmaları alevlendirdi. Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerden CHP, MHP ve İYİ Parti yıllar sonra aynı konuda uzlaştılar. Üç parti de Diyanet İşleri Başkanı'nın derhal istifa etmesini istediler." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/11/iecrop/diyanet-1_16_9_1542099648.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/muhalefetten-fesli-uzlasisi-diyanet-isleri-baskani-gorevden-alinsin-2735274/"]