Bedelli askerlikte 28 günde neler yapılacak? AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı, "Bu bedellinin öncekilerden farkı, 28 gün askerlik eğitimi olması. Bu eğitimi de askeri eğitim olarak değil, daha çok teorik eğitim olarak görmek gerekir. 28 günlük eğitim sürecinde; askeriye, toplumsal hayat, Türkiye'nin jeopolitiği, tarihi ve geleceği konusunda yetkin hocalar dersler verecek" dedi.

BEDELLİ ASKERLİKTE 28 GÜN ŞARTI KALKACAK MI?

AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı Habertürk TV’ye yaptığı bedelli askerlik açıklamasında, "Sanmıyorum kalkabilir mi? Görüşülür bu. Farklı yöntemler geliştirilebilir. Geçmişte de bu yönde itirazlar oldu. 28 gün askerlik yapıyorlar, askeri gerekliliği görsünler diye pratikten geçiyor ama disiplini de bozuyor denilerek kaldırıldı. Herhalde bu prosedürden Savunma Bakanlığı’nın da değerlendirmeleri vardır" dedi.

28 günlük temel eğitim hakkında konuşan Yazıcı, “28 gün temel eğitimi alsın, durmasını kalkmasını, koşturmasını, silah kullanmayı öğrensin diye 28 günlük eğitim konulmuştur. Kanun teklifinde karşılandı kamuda özel sektörde çalışan ücretsiz izinli sayılacak. Sanmıyorum kalkabilir mi? Görüşülür bu. Farklı yöntemler geliştirilebilir. Geçmişte de bu yönde itirazlar oldu. 28 gün askerlik yapıyorlar, askeri gerekliliği görsünler diye pratikten geçiyor ama disiplini de bozuyor denilerek kaldırıldı. Herhalde bu prosedürden Savunma Bakanlığı’nın da değerlendirmeleri vardır” dedi.

[old_news_related_template title="Burdur'da bedelli heyecanı" desc="Torba yasa ile Meclis’e gelecek olan bedelli askerlik düzenlemesinde ücret ve yaş koşulları netleşti. Ancak bedelli yapacak olan vatandaşların 28 gün nerede eğitim alacakları hala net değil. Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, 'Aldığım duyumlara göre 28 gün askerlik yapılacaksa Burdur ilk sırada yer alıyor. Çünkü alt yapımız uygun' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/07/iecrop/askerlik-aa_16_9_1531839152_16_9_1531999929.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/burdurda-bedelli-heyecani-2529690/"]

CHP: 28 GÜN ASKERLİK ŞARTI KALDIRILSIN

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, bedelli askerlikten yararlanmak için 28 gün askerlik yapma şartının kaldırılmasını istedi, profesyonel askerliğe geçilmesini önerdi.Yalım, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, özel sektörde çalışıp askerliğini yapmamış vatandaşların, askerlik için 28 gün iş yerinden ayrılmasının ciddi sıkıntıya yol açabileceğini vurguladı. Kişilerin askerliğini 28 gün yapması ile 6 ay-1 yıl yapması arasında bir fark bulunmadığını söyleyen Yalım, işverenle aynı sıkıntının yaşanacağını belirtti.

Yalım, 2011 ve 2014 yıllarında olduğu gibi askerlik yapma şartı aranmadan bedellinin çıkartılmasını isteyerek, “Bedelli son kez olmalıdır. CHP olarak ana hedefimiz profesyonel askerliğe geçiştir. Bu teklifle bedelli son bulmayacak, 2-3 yıl sonra yenileri gelecektir. Hükümete, Milli Savunma Bakanlığına tavsiyemiz; bir an önce altyapı hazırlanıp profesyonel askerliğe geçilsin.” ifadesini kullandı.

[old_news_related_template title="Bedelli askerlik yapanlar işten çıkmak zorunda mı? İşte 4 maddede cevabı..." desc="Bedelli askerlik için 25 yaş ve 15 bin TL şartı kondu. Fakat yasanın komisyondaki bu haliyle 25 gün askere gidilecek. Yıllık izninizi kullanıp askerlik yapmanız mümkün değil. Ancak çalıştığınız iş yeri size tazminatınızı ödemek ve askerlik bitimi yeniden işe almak zorunda. Fakat mutlaka dikkat etmeniz gerekenler de var. İşte 25 günlük bedelli askerlik hizmetinden faydalanmak isteyenler için önemli detaylar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/07/iecrop/bedelliickapak_16_9_1531834079.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/4-maddede-bedelli-askerlik-is-durumu-meselesi-2525577/"]

 

[old_news_related_template title="Ünlülerin gözü bedelli askerlik yasasında! İşte, bedelli bekleyen isimler..." desc="Milyonlarca kişinin beklediği bedelli askerlikle ilgili ayrıntılar netleşmeye başladı. Birçok ünlü isim de bedelli askerlik yapmak için kolları sıvadı. Çağatay Ulusoy, Edis, Aras Bulut İynemli gibi isimlerin de bedelli askerliğe başvurması bekleniyor. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/07/iecrop/bedelli-bekleyen-unluler_16_9_1531907536.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/magazin-haberleri/unlulerin-gozu-bedelli-askerlik-yasasinda-iste-bedelli-bekleyen-isimler/"]