Vatandaşların uzun zamandır beklediği bedelli askerlik düzenlemesi için hükümet seçim sonrasını işaret etmişti. AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan da bedelli askerlik ile ilgili düzenlemenin, Ekim ayında, Meclis açıldığı zaman gündeme geleceğini söyledi.

BEDELLİ ASKERLİKTE YAŞ VE ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Bedelli askerlik konusunda, hükümetin ajandasına göre; yaş en az 27, ücret ise 20 bin lira olacak. AKP'li yöneticiler muhalefetle görüşmede bedellinin sonbaharda çıkacağının bildirdi. OHAL düzenlemesinde bedellinin olmadığı ve Ekim'de yasal düzenleme yapılacağı öğrenildi. Bu da Ekim 1991 ve öncesi doğumluların bedelli askerlik uygulamasından faydalanabilecekleri anlamına geliyor.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

Bedelli askerlik için belirlenen ücret henüz kesinleşmedi ancak daha önceki bedellilerin 30 bin ve 18 bin TL olmasından hareketle muhtemel senaryolardan biri bu rakamın 20 ile 30 bin lira arasında olması yönünde. Peki vatandaşlar bedelli askerlik için bir özel ve ya bir kamu bankasından 20 ve 30 bin TL'lik krediyi 12 ya da 24 ay vadeyle kullandıklarında ne kadar ödeyecekler? İşte cevabı:

bedelli-askerlik-sozcu