Bedelli askerlik ne zaman çıkacak? sorusu 5 milyon vatandaş, aileleri ve yakınları tarafından büyük merakla bekleniyor. 24 Haziran seçim çalışmaları sırasında eski Başbakan Binali Yıldırım ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ tarafından gündeme getirilen bedelli askerlik ne zaman çıkacak? Bedelli askerlikte ücret ve yaş sınırı ne? İşte AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal’ın verdiği son bilgiler…


BEDELLİ ASKERLİK NE ZAMAN ÇIKACAK?


AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, katıldığı bir televizyon kanalında bedelli askerlikle ilgili konuştu. Ünal, “Cumhurbaşkanımız seçimlerden önce ifade etmişti ‘Bedelli konusu seçimden sonra benim masamda ilk gündem maddelerinden birisi olacak’ demişti. Şimdi bu konuda gerekli çalışmalar, düzenlemeler neyse bununla ilgili süreçler tamamlandıktan sonra çalışmalara başlayacaktır” ifadesini kullandı.

YAŞ SINIRI KAÇ OLACAK?

Yenişafak'ta yer alan habere göre AKP'nin seçim vaatleri arasında yer alan bedelli askerliğin detayları netleşiyor. Bedelli askerlikte yaş sınırının 26 ücretin ise 20 bin TL olması planlanıyor. Bir önceki bedelli askerlikte ücret 18 bin TL idi. Bedelliden elde edilecek kaynak bütçeye gelir kaydedilmeyecek, savunma harcamalarına aktarılacak.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

Bedelli askerlik için belirlenen ücret henüz netleşmedi ancak daha önceki bedellilerin 30 bin ve 18 bin TL olmasından hareketle muhtemel senaryolardan biri bu rakamın 20 ile 30 bin lira arasında olması yönünde. Peki vatandaşlar bedelli askerlik için bir özel ve ya bir kamu bankasından 20 ve 30 bin TL’lik krediyi 12 ya da 24 ay vadeyle kullandıklarında ne kadar ödeyecekler?

İşte alternatif bedelli kredisi senaryoları: