Geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen sözleşmeli öğretmenlik mülakatları için sonuç günü geldi. MEB'in resmi sitesi olan MEB.gov.tr'de sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçları yayınlandı. Sözlü sınava girmeye hak kazanan ve bunu başarılı bir şekilde gerçekleştiren adaylar MEB sonuç sorgulama sayfasında sonuçlara ulaşabilecek. Aşağıdaki link üzerinden sözleşmeli öğretmenlik başvuru sonuçlarını kontrol edebilirsiniz...



SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK 2018 ATAMA TERCİHLERİ VE SONUÇLARI NE ZAMAN?

Sözlü sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar 11-13 Temmuz tarihleri arasında, atama tercihleri de 17-20 Temmuz tarihleri arasında alınacak. Atama sonuçları ise 23 Temmuz tarihinde açıklanacak.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLER NE İŞ YAPAR?

Sözleşmeli öğretmenler, kadrolu öğretmenlerin yaptığı gibi;

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda çalışırlar,
Kadrolu öğretmenler hangi yetkilere sahipse, sözleşmeli öğretmenler de aynı yetkilere sahiptirler,
Yetkili oldukları dersi anlatıp öğrencilerin öğrenme düzeylerini ölçecek sınavlar yaparlar.

60 PUAN VE ÜZERİNDE ALANLAR TERCİH YAPABİLECEK

Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 20 (yirmi) okulu elektronik ortamda tercih edebilecek. Tercihler, aynı il ve/veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecek. Tercihler herhangi bir il veya ilçe millî eğitim müdürlüğüne onaylatılacak. Adaylar il veya ilçe millî eğitim müdürlüğünce başvuruları onaylanmadıkça tercih değişikliği yapabilecek. Adayların tercih dışı seçenek olarak; “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum”, “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum” seçeneklerinden birini mutlaka işaretlemesi gerekecek. Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecek. Adayların puanlarının eşitliği hâlinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınacak, eşitliğin devamı hâlinde atanacak aday bilgisayar kurası ile belirlenecek.