Etkisiz kalan kış tam bitti derken karlı hafta Türkiye'yi etkisi altına aldı. Yurdun bazı bölgelerinde etkili olmaya başlayan kar sebebiyle okulların tatil olduğuna dair haberler gelmeye başladı. Bugün Trakya'da ve Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde kar olarak görülecek yağışlar yurdun diğer bölgelerinde yağmur olarak başalyacak, haftanın ilerleyen günlerinde kara dönüşecek...

İŞTE İSTANBUL İÇİN KAR TARİHİ...

Meteoroloji tarafından yapılan son tahminlere göre soğuk ve karlı hava dalgası bu sefer İstanbul'u da etkileyecek. İstanbul'da pazartesi yağmur olarak görülecek yağışlar çarşamba günü karla karışık yağmura dönerken, perşembe günü ise kar bekleniyor. Hava sıcaklıkları ise 0'a kadar düşecek.

istanbul-hava-durumu-26-mart

SOĞUK HAVA NE ZAMANA KADAR SÜRECEK?

Soğuk ve karlı hava yurdu perşembe gecesine kadar etkileyecek. Hafta sonuna doğru yükselmeye başlayan hava sıcaklıklarıyla parçalı bulutlu bir hava hakim olacak.

hava-durumu-son-dakika-haberleri

KAR TATİLİ HABERLERİ GELİYOR

Kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Son dakika haberine Van Bahçesaray ile Bitlis’te okullar tatil edildi.

BİTLİS’TE EĞİTİME ARA VERİLDİ

Bitlis’te dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle merkez ve merkeze bağlı köy okullarında bir gün süreyle eğitime ara verildi.

Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle okulların bir gün süreyle tatil edildiği bildirildi. Valilik açıklamasında “Olumsuz hava şartlar nedeniyle merkez ve merkeze bağlı köy okullarında eğitime bir gün süreyle ara verilmiştir. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan hamile ve engelli personeller bir gün süreyle izinli sayılacaktır” denildi.

VAN BAHÇESARAY’DA KAR TATİLİ

Van’ın Bahçesaray ilçesinde kar yağışı nedeniyle okullar bir gün tatil edildi. Akşam saatlerinde belli aralıklarla başlayan kar yağışı etkisini artırınca okulların ise bir gün tatil edildiği belirtildi. Ajanslar