Tevbe ve ibadetle geçireceğimiz Berat Kandili geldi. Şaban ayının 14. gününü 15. güne bağlayan gece kutlanan Berat Kandilinde inananlar eş, dost ve akrabalarının kandilini kutlamak için en yeni ve anlamlı mesajları araştırıyor. Kandil gecesi dualarını etmeye, ibadetlerini etmeye hazırlanan vatandaşlar önce sevdiklerinin kandillerini kutlamak için kandil mesajı atıyor ya da yakın olan tanıdıklarına giderek görüşüyor, kandillerini kutluyor. Haberimizin devamında bulunan kandil mesajlarından dilediğinizi seçip sevdikleriniz ile paylaşabilirsiniz.

İŞTE EN GÜZEL BERAT KANDİLİ MESAJLARI

Dünya gailelerinden zihinlerin uzakta tutulacağı bu gecede sevdiklerinizin tanıdıklarınızın Berat Kandilini kutlayabileceğiniz, mübarek kandil gecesini anabileceğiniz kandil mesajlarını ve kandilin önemine dair ayrıntıları sizler için derledik.

Rahmet dileyin Allah’tan, affetsin yaradan…

Berat Kandili’niz mübarek olsun. İçiniz huzur dolsun, rızkınız bol olsun…

Bu tövbe gecesinde günahlarınız affolsun Berat Kandili’niz mübarek olsun…

El aç, dua et Allah’a… Yüce yaradan merhamet etsin sana. Berat Kandili’nde ibadet et kötülük yapma…
cami-depophotos

Kardeşliğin daimi olduğu, sevgilerin birleştiği, dostlukların bitmediği yine de mutlu, umutlu ve sevgi dolu, rahmetlerin yağmur gibi yağdığı nice kandillere…

Ağaçtan dökülen her yaprak duacınız Kur’an-ı Kerim yoldaşınız olsun. Berat kandiliniz mübarek olsun.

Kim canı gönülden iman eder, kalbini her türlü günah, nifak ve bozgunculuktan temiz tutar, dili ile doğru ve tatlı konuşur, endişeye düşmeden haline razı olur, doğru ve güzel huylu olursa gerçekten mutluluğa erer. Berat kandiliniz mübarek olsun.

Konsun yine pervazlara güvercinler, hu hulara karışsın aminler, mübarek akşamdır, gelin ey Fatihalar, Yasinler…. İyi kandiller

Mübarek aylara selam olsun.. Selam olsun ey Berat Kandili…

Affımıza vesile olması dileklerimle Berat kandilinizi tebrik ederim.

KANDİL MESAJLARI 2018

Allah’ın adıyla başladığınız her işinizde başarılar dilerim. Berat kandiliniz mübarek olsun.

Allah’ın aşkıyla yan bu gece, Mevlana gibi dön bu gece, secdeye varıp huzura erince, şu fakiride an bu gece. Hayırlı kandiller.

Allah’ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Berat Kandiliniz kutlu olsun..

Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle Berat kandilinizi kutlarım.

[old_news_related_template title="Berat Kandilinin anlam ve önemi..." desc="Bugün mübarek Berat Kandili. Ramazan ayının habercisi olan bu gecede sevdiklerinizin kandilini kutlamak için gönderebileceğiniz kandil mesajları günün araştırılan konularından. Berat Kandili'nin anlamını ve kandil mesajlarını merakla araştırılıyor. Vatandaşlar sevdiklerine, tanıdıklarına kandil mesajı atarken onları hatırladıklarını da gösteriyor. Haberimizde kandilin önemine dair ayrıntıları ve sosyal medyadan gönderebileceğiniz en anlamlı kandil mesajlarını sizler için derledik..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/kandil-mesajlari-berat-kandili-shutter_16_9_1525064891.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/berat-kandili-mesajlari-tevbe-gecesi-berat-kandili-icin-anlam-dolu-kandil-mesajlari-2378526/"]
Bakiler sevgiler adına nice dilekler vardır. Ölümü bile ayırır saymayan gönüller vardır. Mesafeler araya set çekmişse ne çıkar, dualarda birleşen gönüller vardır. Hayırlı kandiller..Biçarelere, dul ve aceze hatunlara bakmak için çalışıp, çabalayan kimsenin; gece sabaha kadar namaz kılan, her gün oruç tutan, meydan-ı gazada cihad eden gibi Allah yanında rütbesi vardır.Bin damla serpilsin yüreğine, bin tatlı mutluluk dolsun günlerine, binbir hayalin gerçekleri bulsun, her türlü duaların kabul olsun, Berat kandilin mübarek olsun…BERAT NE DEMEKTİR?

Berat kelimesi; borçtan kurtulma, temize çıkıp aklanma, ceza veya sorumluluktan kurtulma gibi mânâlara gelir. Berat kandili, Allah’ın ekstra rahmet, lütuf ve mağfiretiyle tecelli ederek, kullarına bağışlanma, kapılarını ardına kadar araladığı; müminlerin dualarına icabet ettiği, günahlarını affettiği, yapılan ibadetleri normal zamanlardan kat kat fazla mükâfatlandırdığı bir zaman dilimidir.

[old_news_related_template title="Kandil mesajları: Berat Kandili için anlamlı sözler ve mesajlar!" desc="30 Nisan Pazarteesi günü Berat kandilini idrak edeceğiz. Rahmet gecesi olarak da bilinen Berat Kandili'nde Müslümanlar Allah'a ibadet ederek af dileyecekler. Sevdiklerinin kandilini kutlamak isteyenler Berat Kandili mesajlarını araştırıyor. İşte en güncel ve beğenilen kandil mesajları..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/kandil-mesajlari2018_16_9_1525035223.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/kandil-mesajlari-berat-kandili-icin-anlamli-sozler-ve-mesajlar-2378306/"]

BERAT KANDİLİNDE NASIL İBADET EDİLMELİ?

Berat Kandilinde nasıl ibadet edilmeli bu mübarek günde en çok merak edilen konulardan biri.. Berat Kandilinde Bu geceyi ganimet bilmeli, tevbe istigfar etmeli, kaza namazı kılmalı, Kur’an-ı kerim okumalı, bilhassa ilim öğrenmeli. Peygamber efendimiz, “sallallahü aleyhi ve sellem” Berat Gecesi'nde, (Allahümmerzuknâ kalben takıyyen mineşşirki beriyyen lâ kâfiren ve la şakiyyâ) duasını çok okurdu. Büyük zatlar, Berat gecesinde şöyle de dua ederlerdi:

(Ya Rabbî, Kur’an-ı keriminde, “Allah, dilediğini siler, dilediğini de sabit bırakır, Levh-i mahfuz Onun katındadır” buyuruyorsun. Eğer benim ismim saidler [cennetlikler] defterinde ise, orada sabit kıl! İsmim şakiler [cehennemlikler] defterinde ise, ismimi oradan silip, saidler defterine yaz! Ey büyük Allah’ım, kalbleri iyiden kötüye, kötüden iyiye çeviren, ancak sensin. Kalbimi, dininde sabit kıl, dininden döndürme, ayırma!)

BERAT KANDİLİ’NİN ÖNEMİ


Berat gecesi için eserlerde “leyle-i nısf-ı şa'bân/şâbanın ortasındaki gece”, “mübarek gece”, “rahmet gecesi”, “sâk (belge) gecesi” ve “Taksim ve Takdir Gecesi” mânâlarına gelen tamlamalar kullanılmaktadır. Bu geceye ait “mübarek, sâk, rahmet ve takdir” şeklindeki dört kelime, aslında gecenin dört temel vasfını da teşkil etmektedir.

Peygamber Efendimiz (sallallâhu aleyhi ve sellem), Şaban ayının yarılandığı bu gecede Allah'a bol bol ibadet edilmesini, günahların affı, maddi ve manevi ihtiyaçların giderilmesi için dua edilmesini, gündüzünde ise oruç tutulmasını tavsiye etmiş ve o gece güneş batınca Allah Teâlâ'nın dünyaya rahmetiyle tecellî edeceğini bizlere şöyle müjdelemiştir: “Şaban ayının on beşinci gecesi olduğu zaman, gecesinde ibadete kalkın. Ve o gecenin gündüzünde (on beşinci günde) oruç tutun. Çünkü o gece güneş batınca Allah Teâlâ dünyaya en yakın göğe inerek (rahmet nazarı ile bakarak) fecir oluncaya kadar, ‘Benden mağfiret, bağışlanma dileyen yok mu, onu bağışlayayım! Benden rızık isteyen yok mu, ona rızık vereyim! Belâya dûçar olan yok mu, ona afiyet vereyim! Şöyle olan yok mu? Böyle olan yok mu?' buyurur.”