Kamuda örevden alınan bürokratlardan Besim Şişman Kimdir? TPAO Yönetim Kurulu Başkanı kaç yaşında ve nereli? Besim Şişman'la ilgili merak edilenler haberimizde...

BESİM ŞİŞMAN KİMDİR?

Şişman, 1966 yılında Rize’de doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği lisans ve Bilkent Üniversitesi İşletme Yönetimi yüksek lisans programlarını tamamladı. 2005-2009 yılları arasında Adıyaman Bölge Müdürü olarak görev yapan Şişman, 2009 yılından 2013 yılına kadar TP Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü.

Uluslararası projeler ve strateji geliştirme birimlerinden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak Azerbaycan, Irak ve Doğu Akdeniz projelerinin geliştirilmesinde etkin görev aldı. Yürütülen uluslar arası projelerle Türkiye Petrolleri’nin 60 yıllık tarihinde günlük üretiminin ikinci kez 100 bin varili geçmesine öncülük etti.

Dünya Petrol Konseyi Türk Milli Komitesi Başkanlığı, MEPEC İstişare Kurulu ve IPTC İcra Kurulu Üyeliği görevlerini yürütmektedir. AAPG, Dünya Petrol Kongresi, SPE, TUROGE gibi önde gelen birçok kongre ve seminerde açılış konuşmacısı olarak yer aldı.

Üniversite gençliğinin petrol ve doğal gaz sektörüne entegrasyonunu sağlamak amacıyla çeşitli projelere öncülük eden Şişman, Batman Petrolspor Kulübü Başkanlığı süresince amatör sporların gelişmesine de katkıda bulundu.

Türkiye Petrolleri Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini vekaleten yürüten Şişman, 01 Mayıs 2015 tarihinde TP Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak atandı.

İngilizce bilmektedir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

[old_news_related_template title="Kamuda üst düzey deprem! Listede çok sayıda isim var... | Son dakika haberi..." desc="Aralarında TPAO Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Besim Şişman olmak üzere çok sayıda bürokrat görevinden alındı. İşte görevden alınan bürokratlar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/02/atama-kararlari.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/son-dakika-haberi-kamuda-cok-sayida-burokrat-gorevinden-alindi-2211485/"]