Seyhan ilçesi Küçük Dikili mevkii Kavaklı Mahallesi 100037 Sokakta 14 Nisan’da babaannesi Elif Tul'u (82) boğarak öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan İsmail Canik (27) hakkındaki soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet Savcısı, Canik ile ilgili ‘Üstsoydan Akrabayı Kasten Öldürmek’ suçundan iddianame hazırladı. Adana 14.Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianame yapılan inceleme sonunda kabul edildi.

İddianamede, yalnız olarak yaşayan bir bayandan 2 gündür haber alınamadığının polise ihbar edilmesi üzerine eve girildiğinde Elif Tul’un holde ölü olarak bulunduğu belirtildi. Olay yerinde yapılan incelemede Tul’un beyaz renkli çamaşır ile boğulmuş olduğunun tespit edildiği ifade edilen iddianamede, yapılan araştırma sonunda yaşlı kadını torunu İsmail Canik’in boğarak öldürdüğünün belirlenip yakalanarak tutuklandığı kaydedildi.

İddianamede, sanık Canik’in savunmasına da yer verildi. Olay günü saat 21.00-22.00’de tek başına babaannesi Elif Tul’un evine gittiğini iddianamede yer alan ifadesinde belirten Canik, “Bankalara kredi kartı borcum olduğu için 500 lira para istedim. Nenem ‘param yok’ dedi. Ben de ‘diğer torunlarına para veriyorsun bana vermiyorsun’ dedim. Bu sözlerim üzerine nenem ‘..tir git sana para yok’ demesi üzerine bir anlık sinirle sandalye üzerindeki bez parçasını nenemin boğazına doladım. Nefessiz kalınca bıraktım. Kapıyı kilitleyerek anahtarı evin arka tarafındaki açık pencereden içeri atıp evime gittim” dedi.
Sanık torun, önümüzdeki günlerde ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması istemiyle hakim karşısına çıkacak.