Beyoğlu Okmeydanı'nda 30 Nisan 2017'de yaşanan olayda 35 yaşındaki Şahin Mumci, nakliyat işi yaptığı kamyonetini önüne park ettiği internet kafenin sahibiyle arasında, 'park yeri' kavgası yaşanmış karşılıklı dava açmışlardı.

7 EL ATEŞ EDİLDİ GÖZLERİNİ KAYBETTİ


Olaydan bir buçuk ay sonra Şahin Mumci, aracının içinde telefonla konuşurken yanına yaklaşan bir kişinin silahlı saldırısına uğradı. Mermilerin biri başına 6'sı vücuduna isabet eden Mumci, kaldırıldığı hastanede bir ay yaşam mücadelesi verdi. Hayata tutunmayı başaran Mumci, gözlerini kaybetti.

Karabey K.'nin (soldaki) 17 yaşındaki oğlu A.K.'yi (sağdaki) azmettirdiği iddia ediliyor. Karabey K.’nin (soldaki) 17 yaşındaki oğlu A.K.’yi (sağdaki) azmettirdiği iddia ediliyor.


KENDİSİNİ VURANI SÖYLEDİ

Hastanede kendisine gelen Mumci, ateş edenin daha önce park meselesi yüzünden tartıştığı Karabey K.'nin 17 yaşındaki oğlu Alp K.'nin olduğunu söyledi. Alp K., hakkında "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan Çocuk Mahkemesi'nde dava açıldı. Alp K., Mumci'yi vuran kişinin kendisinin olmadığını ileri sürdü.

ÇOCUK MAHKEMESİ TUTUKLAMA TALEBİNİ REDDETİ

Mahkeme yeteri delil olmadığı için Alp K.'nin tutuklanması talebini reddetti. A.K.'nin tutuksuz yargılanması devam ederken babası hakkında da azmettirmek suçundan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Bugün görülen davada, bu dava dosyasının, Çocuk Mahkemesi'ndeki dava ile birleştirilmesine karar verildi.

OLAY ANI GÖRÜNTÜLERİ İZLENDİ

Mahkeme saldırı anına ilişkin görüntüleri izledi. Görüntülerde Alp K., olduğu ileri sürülen kişinin Şahin Mumci'nin aracını koşarak takip ettiği, bir kaç sokak ötede kamyoneti park ettiği sırada Mumci'ye silahla ateş ettiği kaydedildi. Görüntüleri inceleyen bilirkişi raporunda da, Şahin Mumci'nin aracının peşinden koşturarak giden ve aracın durması üzerine Mumci'ye ateş eden kişinin Alp K.'nin fiziki özellikleriyle benzerlik taşıdığı belirtilmişti.

BABA AZMETTİRME İDDİASINI REDDETTİ

Savunmasını yapan sanık Karabey K., Şahin Mumci ile olaydan 3 ay önce tartıştıklarını doğruladığını ancak, bu olayda oğlunu azmettirmediğini iddia etti. Karabey K., "Ben sorumsuz bir baba değilim. Oğluma gidip birini vurmasını söyleyerek hayatını mahvedecek bir telkinde bulunmam söz konusu olamaz" dedi.

SAVCI 10 YILA KADAR HAPİS İSTEDİ

Müşteki Şahin Mumci ise "Beni vuran kişi Alp K.'dir. Babası dışında kimseyle husumetim yoktur. Dolayısıyla oğlunu onun yönlendirdiği kanaatindeyim" diye konuştu. Savcı da mütalaasını açıklayarak, ateş eden kişinin şuan da 18 yaşında olan Alp K., olduğunu belirterek, Alp K.'nin "kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan 6 yıldan 10 yıla kadar hapisle cezalandırılması istendi. Baba Karabey K.'nin ise oğlunu azmettirdiğine ilişkin yeteri delil bulunmadığı gerekçesiyle beraatini istedi. Duruşma ertelendi.

GÖRÜNTÜLERİ İZLEYEN MAHKEME SANIĞIN TUTUKLADI  

Mahkeme, kamera görüntülerini kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren delil olarak kabul ederek, sanığın tutuklanmasına karar verdi.