Meteoroloji'den sağanak yağış uyarıları gelmeye devam ediyor. 27 Mayıs Pazar günü ise Çanakale, Balıkesir, Yalova, Bursa ve Kocaeli'de sel ve su baskını uyarısı yapıldı. Yurdun iç ve doğu kesimlerinde yağışların önümüzdeki hafta da devam etmesi bekleniyor.

5 İL İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Çanakkale'nin doğu ilçelerinde (Biga, Çan, Yenice) 14.00'e kadar kuvvetli (21-50 kg/metrekare) gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden, Bursa, Kocaeli ve Yalova’da kuvvetli gök gürültülü sağanak beklendiği bildirildi.

Genel Müdürlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, sabah saatlerinden saat 12.00’ye kadar Bursa, Kocaeli ve Yalova’da kuvvetli gök gürültülü sağanak (21-50 kilogram/metrekare) bekleniyor.

Meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım ve dolu riski, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Balıkesir il merkezi ile kuzey ilçelerinde (Erdek, Bandırma, Gönen, Manyas, Balya, Susurluk) 13.00 L'e kadar kuvvetli (21-50 kg/metrekare) gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

BİR HAFTA SÜRECEK

Yurdumuz iç ve doğu bölgelerinde etkili olan sağanak yağışlara ilave olarak 25 Mayıs 2018 Cuma gününden itibaren batı bölgelerimiz üzerinde konuşlanacak olan alçak merkez ve atmosferin üst seviyelerindeki soğuk hava nedeniyle önümüzdeki bir hafta boyunca yurdun büyük bölümünde gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Yağışların ilk üç gün (Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri) iç ve batı bölgeler ağırlıklı, önümüzdeki hafta içi Pazartesiden Cumaya kadar yine iç bölgeler ile doğu bölgeler ağırlıklı gerçekleşmesi tahmin ediliyor.
meteoroloji

KOCAELİ'DE YAĞIŞ HAYATI FELÇ ETTİ

Kocaeeli’de gece saatlerinden itibaren başlayan şiddetli yağış hayatı felç etti. Bir çok ev iş yerini su bastı.
kocaeli
Gece saatlerinde başlayan ve etkisini giderek artıran sağanak yağış Kocaeli’de su baskınlarını sebep oldu. Bazı ev ve ve iş yerlerinin bodrum katları ile sokakları su bastı. Binaların üst katlarında oturan vatandaşlar da evlerinde mahsur kaldı. Sağanak yağış nedeniyle cadde sokaklar göle döndü. Göle dönen caddelerde sürücüler güçlükle ilerleyebildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekipleri su basan ev iş yerlerinde su tahliyesi yaptı.