İslam aleminin en değer verdiği ay olan ramazan ayı başladı. Bitlis ilinin ismi Makedonya Kralı Büyük İskender'in şehirdeki kaleyi yaptırttığı komutanlarından Bedlis'ten gelmektedir. Tarihsel yapıların ağırlıkta olduğu bir vadi içinde kurulduğundan “Vadideki Güzel Şehir” diye anılır.

Siirt doğuda kültürel ve tarihi mirasıyla dikkat çeken şehirlerimizden. Siirt'teki vatandaşlarımız da "Siirt sahur ve iftar vakti ne zaman?" diye merak ediyor.

Hakkâri, eski ismi Çölemerik, Hakkâri ilinin merkezi olan şehirdir. Türkiye Cumhuriyeti’nin en güney doğusundadır. Haberimizde Hakkari ili imsakiyesini bulabilirsiniz...

BİTLİS, SİİRT VE HAKKARİ İÇİN İFTAR İLE SAHUR VAKTİ







 

2018 KADİR GECESİ NE ZAMAN?

Ramazan ayının 27. gecesi İslam âleminde Kadir Gecesi olarak bilinir ve kutlanır. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın yayınladığı 2018 yılı dini günler takvimine göre İslam aleminin en kutsal gecesi olan Kadir Gecesi bu yıl, 10 Haziran Pazar günü idrak edilecek.

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Üç gün sürecek Ramazan Bayramı'nın ilk günü 15 Haziran Cuma gününe denk gelecek.

[old_news_related_template title="Sahurda ne yemeliyiz ne yememeliyiz? İşte sağlıklı oruç tutmak için 10 öneri" desc="Ramazan ayı geldi. Sağlıklı bir Ramazan ayı geçirmek isteyenler merak ediyor: Sahurda ve iftarda ne yemeliyiz? Ramazanda, günlük 3 ana öğün olan beslenme düzeninin, 2 ana öğüne düştüğünü belirten uzmanlar, uzun süreli açlık, iftar ve sonrasında yüksek kalorili besinlere eğilimi arttırdığını açıkladı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/kahvalti-shutterstovk_16_9_1526401103.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/gurme/sahurda-ne-yemeliyiz-ne-yememeliyiz-iste-saglikli-oruc-tutmak-icin-10-oneri/"]