Bir yanda İstanbul Boğazı’nı güzelleştirmeye çalışanlar, diğer yanda ise Boğaz’ı çirkenleştirenler... Kuruçeşme semtinin açıklarında bulunan Galatasaray Adası’na uzun yıllar önce yapılmış olan bazı tesisler, imara aykırı olduğu gerekçesiyle geçen yıl yıkılmıştı. Ortaya, Boğaz’ın güzelliğine yakışmayan bir görüntü çıkmıştı.

Geçen yılki yıkımda bu haldeydi Geçen yılki yıkımda bu haldeydi


AÇILIŞA HAZIRLANIYORDU

Bu çirkinlik bölgede yaşayan vatandaşların ve turizmcilerin tepkisini çekmişti. Hatta, devletin bu konuya el atması bile istenmişti. Kiracı şirket harcama yaparak, Galatasaray Kulübü üyeleri ve halkın yüzme havuzundan yararlanması için burayı tekrar kullanılabilir hale getirdi. Altyapıyı hazırladı.

Arkada Boğaz’ın güzelliği, önde ise yıkım için harıl harıl çalışanlar... Arkada Boğaz’ın güzelliği, önde ise yıkım için harıl harıl çalışanlar...


HİÇ ACIMADAN SÖKTÜLER

Ancak ne olduysa açılışa bir gün kala oldu. Bu kez de havuzun kaplamaları ile tesisin yer döşemeleri belediye ekipleri tarafından bir bir söküldü. Ortaya yine, bir turizm tesisine yakışmayacak çirkin bir görüntü çıktı. Kaybeden Galatasaray üyeleri ve buradan yararlanan vatandaşlar oldu.

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz suskun kaldı, “Bu konuda konuşamam” dedi... Açılışı engellemek için havuz çevresindeki döşemeler söküldü. Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz suskun kaldı, “Bu konuda konuşamam” dedi... Açılışı engellemek için havuz çevresindeki döşemeler söküldü.