Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, CHP ve Saadet Partisi'nin aynı ittifakta yer almasını eleştirdi.

CHP,  İYİ Parti, Saadet ve Demokrat Parti'nin ittifak kurmasını eleştiren Bozdağ "Dört benzemezlerin ittifakı, zoraki nikah gibi zoraki bir ittifak.Türkiye'nin önünü kesme ittifakı, Erdoğan'ın düşmanlığı üzerine bir araya gelenlerin ittifakıdır. Eminim ki bu ittifak merhum Necmettin Erbakan Hoca'nın kemiklerini sızlatmıştır. Çünkü Erbakan Hoca'nın temsil ettiği bütün değerlerin düşmanıdır CHP." diye konuştu. Bozdağ'ın bu açıklaması gözleri Türk siyaset tarihinin tozlu sayfalarına çevirdi.

[caption id="attachment_2383472" align="aligncenter" width="1200"]FOTO:depophotos - CHP-MSP koalisyonunda Kıbrıs Barış Harekatı düzenlendi. FOTO:depophotos - CHP-MSP koalisyonunda Kıbrıs Barış Harekatı düzenlendi.[/caption]

ERBAKAN-CHP ORTAKLIĞI: KIBRIS BARIŞ HAREKATI


14 Ekim 1973 tarihinde yapılan genel seçimlerde sandıktan birinci çıkan Bülent Ecevit liderliğindeki CHP, Cumhurbaşkanı Fahri Korutürk'ün hükümeti kurma görevini vermesi üzerine harekete geçmiş 3 aylık bir sürecin ardından tarihi koalisyon gerçekleşmişti.

1. Ecevit Hükümeti olarak tarihe geçen, 37. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti, Bülent Ecevit liderliğindeki CHP ile Necmettin Erbakan liderliğindeki Milli Selamet Partisi ortaklığında 26 Ocak 1974 tarihinde kurulmuştu.

17 Kasım 1974'e kadar görev yapan CHP-Erbakan hükümeti döneminde birçok ağır sanayi hamleleri yapılmış, Kıbrıs Barış Harekatı ile de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) temelleri atılmıştı. Ecevit-Erbakan liderliğinde; Kurtuluş Savaşı'ndan sonra ilk kez sınır ötesi bir operasyona imza atan Türk Silahli Kuvvetleri (TSK) bizzat Ecevit'in telaffuz ettiği "Ayşe tatile çıksın" sözü ile
Kıbrıs'a huzuru ve barışı getirmişti.

CHP ile MSP arasında kurulan hükümet öncesinde yapılan protokolde ise milli, demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilkesine yürekten inanan; hukukun üstünlüğüne, demokratik hak ve hürriyetlere saygılı olan iki partinin ortak amaçlarının, kanunları herkese eşit olarak uygulayan, Atatürk ilkelerine bağlı bir devlet idaresiyle anlayış, kardeşlik ve sosyal adalete dayanan bir toplum düzeninin kurulması olduğu da özellikle belirtilmişti.

[caption id="attachment_2383469" align="aligncenter" width="1200"]FOTO:depophotos - AKP, 14 Ağustos 2001 tarihinde kurulmuştu. FOTO:depophotos - AKP, 14 Ağustos 2001 tarihinde kurulmuştu.[/caption]

2001... 'ERBAKAN GÖMLEĞİNİ' ÇIKARANLAR AKP'Yİ KURDU


AKP ise Erbakan'ın öncülük ettiği Milli Görüş hareketenin Refah'tan sonraki partisi Fazilet'in 22 Haziran 2001 tarihinde Anayasa Mahkemesince kapatılmasının ardından 14 Ağustos 2001 tarihinde kurulmuştu.
Milli Görüş'ün yeni partisi Saadet'e dahil olmayan, başını Abdullah Gül ve Recep Tayyip Erdoğan'ın çektiği ve "Yenilikçiler" olarak kamuoyunda tanınan isimlerin bu siyasi manevrası ise bizzat Erdoğan'ın sarf ettiği
"Milli Görüş gömleğini çıkardım" sözüyle özdeşleşmişti.

 

MERHUM ERBAKAN'DAN AKP'YE AĞIR SÖZLER...

Merhum Erbakan da vefat ettiği güne kadar Saadet Partisi için çalışmış, AKP'de toplanan eski öğrencilerine de ağır sözlerle yüklenmişti. Ölümünden yaklaşık 4 yıl önce, 11 Temmuz 2007’deki ESAM Türkiye konferansında açıklamalarda bulunan Necmettin Erbakan, dönemin başbakanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı çok ağır ifadelerle eleştirmişti.

Erbakan yine bir başka açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e çok ağır ifadelerle yüklenmiş; Abdullah Gül için, “Abdullah gitmiş İsrail baltasına sap olmuş”
Cumhurbaşkanı Erdoğan için ise, “Tayyip gitmiş dış mihrakların baltasına, sevr baltasına sap olmuş” demişti.