Duruşmada ilk olarak ifade veren engelli paralimpik milli tenisçi Büşra Fatma Ün, Tekerlekli Sandalye Tenis Milli Takımı Menajeri Diana Fowler ve onun eşinin Brunson´un rahipliğini yaptığı kiliseye gittiklerini söyleyerek, "Andrew Craig Brunson´u tanımıyorum. Eski tenis milli takımındaki menajerimiz ve doktor olan eşinin o kiliseye gittiğini biliyorum" dedi.

Mahkeme başkanının menajerinin doktor olan eşinin Suriye ve Güneydoğu´dan gelen yaralı PKK´lıları tedavi ettiği iddiası hakkında bir bilgisinin olup olmadığını sorduğu Ün, "Bu konuda bilgim yok ama kendisinin özel bir hastanede doktorluk yaptığını biliyorum" dedi. Tanık Ün´den sonra söz alan Andrew Craig Brunson, "Benim PKK´lılarla bir bağlantım yok ve hiçbir zaman olmadı. Söz konusu doktora yaralı da götürmedim. PKK´lılarla hiç tanışmadım. Böyle bir şey de mümkün değildir" diye konuştu.

LEVENT KALKAN: İFADEM YANLIŞ ANLAŞILDI

Duruşmanın kilit isimlerinden biri olan Levent Kalkan iddianamedeki 15 Temmuz darbe girişimine katılan bazı FETÖ'cülerin Brunson'ın dua evinde saklandıklarını duyduğunu ve bunu Yılmaz Demircan adlı kişiden duyduğunu söylemişti. Mahkeme Yılmaz Demircan'ı çağırdı ve Levent Kalkan ile yüzleştirdi. Yılmaz Demircan mahkemede 'Bu evde ben sadece Korelileri gördüm' dedi. Mahkeme başkanı bu sefer Levent Kalkan'a 'hani FETÖ'cüler burada kalmıştı' demiştin deyince de Levent Kalkan ilginç bir yanıt verdi ve 'Sayın Başkan ben böyle bir şey söylemedim.' dedi.

[old_news_related_template title="Rahip Brunson için kritik gün! İşte dava hakkında bilinmesi gerekenler..." desc="Türkiye ile ABD arasında iplerin sürekli gerildiği bir krize neden olan Amerikalı Rahip Andrew Craig Brunson olayının fitili 2016 yılının Eylül ayında ateşlendi. İzmir'deki Protestan cemaatine ait Diriliş Kilisesi'nin Pastörü Brunson ve eşi Norine Lyn Brunson ‘milli güvenliği tehdit eden faaliyetlerde bulunduğu' iddiasıyla İzmir Göç İdaresi Müdürlüğü'nün 28 Eylül'deki yazısı üzerine Konak İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından İzmir'deki evlerinden gözaltına alındılar. Gözaltı işlemlerinin ardından oturum izinlerinin bittiği belirlenen çift, sınır dışı edilmek üzere Göç İdaresi'ne teslim edildi. ABD'nin North Carolina eyaletinde doğan 50 yaşındaki Brunson, 23 yıldır eşiyle birlikte Türkiye'de yaşıyordu ve tutuklandığı sırada süresiz oturma izni başvurusunu sonucunu bekliyordu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/10/iecrop/brubnson-aa_16_9_1533047439-1_16_9_1539319550.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/pastor-brunson-davasi-hakkinda-bilinmesi-gerekenler-2675989/"]

Diger olayda Levent Kalkan önceden Brunson'ın yardımcısı olan Agit adlı PKK'lının PKK'nın bombacısı olduğunu ve 8 yıl eylemlere katıldığını ve bunu da bir diğer ev arkadaşı olan Volkan Sürer'den duyduğunu söylemişti. Volkan Sürer de mahkemeye getirildi. Volkan Sürer'e Levent Kalkan'ın bu iddiası soruldu.

[old_news_related_template title="Son dakika... Ve beklenen duruşma başladı! Rahip Brunson dördüncü kez hakim karşısında..." desc="Terör örgütü FETÖ ile PKK adına suç işlediği ve casusluk yaptığı iddiasıyla 35 yıl hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Amerikalı rahip Andrew Brunson, 4. kez hakim karşısına çıkmak için ev hapsinde tutulduğu dairesinden alınarak Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'ne yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde götürüldü. Brunson’ın eşi Norine Brunson ve ABD Maslahatgüzarı Jeffrey M. Hovenier de davanın görüleceği Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’ne geldi. Dava saat 10.30 sularında başladı. Tanıkların ifadeleri dinlendi. Mahkeme Başkanı duruşmaya ara verdi. Ara kararın akşam saatlerinde açıklanması bekleniyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/10/iecrop/789798798798_16_9_1539322492.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/son-dakika-brunson-durusma-oncesi-evinden-alindi-2675899/"]

Volkan Sürer de 'Ben böyle bir şey bilmiyorum, aslında ondan duymuştum bu iddiayı' dedi. Sürer'in konuşması üzerine Levent Kalkın çok şaşırdım dedi. Ardından da Volkan Sürer verdiği ifadesinde 'ben bombacı mombacı görmedim, ben bomba yapıldığını oda görmedim. Ben terörist de görmedim. Benim için Tüm Suriyeliler teröristtir. Ben milliyetçi biriyim." dedi.