İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'un da torunu olan İstanbul 1.Bölge Milletvekili adayı Aydemir Güler yaşananlarla ilgili düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi: '' Eskiden öğrenciler sadece öğrenciydi ancak şimdi öğrenci aynı zamanda işçi sınıfının bir parçası haline geldi. Buna mecbur bırakıldı. Bir zamanlar çalışmak, eğitimin önüne engeldi. Şimdi eğitim görmek için bir şekilde çalışman gerekiyor. Bulabilen işler de malum çalışma saatleri uzun ve oldukça iş gücü gerektiren, bedeni yoran işler. Sen bu öğrencilerin bursunu kesersen bu çocuk nasıl okuyacak? Son yayınlanan işsizlik rakamlarında genç işsizliğin yanı sıra 'atıl' diye bir kavram daha var. Ne çalışıyor, ne okuyor, ne de iş arıyor. İşsizlik; kapitalizmde baskı oluşturuyorsa, bu çember atıl nüfus ile daha da daraltılıyor. Bunun yanı sıra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz aylarda ''Komünistleri okutmayacağız'' lafını eklememek olmak. Atıl insanı zaten çöpe çevirdik; işsizler zaten birbirinin sırtına basarak ilerliyor ama ya bu tablonun içinde birileri bunun nasıl çözüleceğini anlatıp, örgütlenmeye koyulursa. Tek zayıf noktaları bu. Unutmayalım ki çözüm sosyalizm davasını yükseltmek. Tüm meselemiz bu.''

FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ


Yalnız Değilsiniz diyerek sözlerine başlayan 2.Bölge Adayı tiyatrocu Orhan Aydın ise ''Ekranlara çıkıp yalan söylemek ama perde gerisinde kendi bildikleri aklı uygulamak. Bütün eğitim sistemini gericileştirmek, buna hayır diyen herkesi düşman ilan etmek; sizlere yaptıkları gibi burslarını kesmek, yurtlardan atmak. Bu düzen bu anlamıyla çürümüştür ve artık çöpe sürülme vakti çoktan geçmiştir. Yalnız değilsiniz. Önümüzdeki seçim döneminde de birlikte meydanlarda sözümüzü esirgemeden söyleyerek, bu duvarı beraber yıkabileceğimizi düşünüyorum. '' diye konuştu.

img_327513.Bölge Milletvekili Adayı Atakan Boyoğlu ise İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin maruz kaldığı durum için "AKP'nin gençlere karşı ikiyüzlülüğünü gösterdi" yorumunda bulundu. Boyoğlu "Bir taraftan gençlerin siyasete katılabilmesi için seçilebilme yaşını düşürürken, öte yandan siyaset yaptıkları onların burslarını kesmek ikiyüzlülüktür. AKP'nin ikiyüzlülüğü her alanda devam etmektedir. Filistin konusundaki ikiyüzlülüklerini de başımıza gelen olayda görmekteyiz. Kınamalar, lanetlemeler bir tarafta dururken, Filistin için eylem yapan öğrencilere soruşturma açmak bunun başka bir örneğidir.'' dedi.

img_32701Milletvekili adaylarının konuşmasından sonra öğrencilere söz hakkı verilen toplantı yaklaşık 1 saatlik bilgi paylaşımdan sonra Beşiktaş Kartal Heykeli'nin önünde toplanarak gazete dağıtımıyla devam etti.