Hükümetten dün kanser hastaları için art arda açıklamalar geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, kanser cerrahisi için yılda ödenen 240 milyon TL'yi yeni düzenlemeyle yaklaşık 750 milyon TL'ye çıkarttıklarını söyledi. Sarıeroğlu, "Kanser hastalarımızın tedavilerini tamamen ücretsiz hale getirdik. Hem kanser hem de diğer tüm hastalıkların tedavisine ve önlenmesine ilişkin yine maliyet unsuru gözetmeksizin iyileştirmelerimiz hızla ve artarak devam edecek" dedi.

[old_news_related_template title="Bakan Sarıeroğlu: 'Kanser hastalarının tedavileri artık tamamen ücretsiz'" desc=" Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, 'Kanser cerrahisi için yılda 240 milyon TL ödüyorken söz konusu düzenleme ile bu ödemeyi yılda yaklaşık 750 milyon TL'ye çıkartarak kanser hastalarımızın tedavilerini tamamen ücretsiz hale getirdik. Hem kanser hem de diğer tüm hastalıkların tedavisine ve önlenmesine ilişkin yine maliyet unsuru gözetmeksizin iyileştirmelerimiz hızla ve artarak devam edecek' dedi. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/07/iecrop/sarier_16_9_1530794376.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/bakan-sarieroglu-kanser-hastalarinin-tedavileri-artik-tamamen-ucretsiz-2504607/"]

Bu açıklamanın ardından Sağlık Bakanı Ahmet Demircan da basın mensuplarına verdiği röportajda "Kanser hastalarımızın tedavisi ücretsiz olacak" dedi.

[old_news_related_template title="Son Dakika... Sağlık Bakanı: Kanser hastalarımızın tedavisi ücretsiz olacak" desc="Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, 'Kanser hastalarımızın tedavisi ücretsiz olacak' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/07/iecrop/basliksiz-1-11_16_9_1530809403.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/son-dakika-saglik-bakani-kanser-hastalarimizin-tedavisi-ucretsiz-olacak-2505039/"]

Peş peşe yapılan bu açıklamalar, 2017 verilerine göre Türkiye'de bulunan 160 bin kanser hastasına umut ışığı oldu. Ancak bir de bu düzenlemenin gecikmesi nedeniyle tedavi edilemediği ve ilaç bulamadığı için hayatını kaybeden insanlar oldu.

dilek-2

Onlardan biri de Tekirdağ'ın Saray ilçesinde yaşayan ve Trakya Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Dilek Özçelik'ti. Özçelik, 15 Nisan 2013 günü dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın iki günlük Trakya gezisi kapsamında gittiği Edirne'de kanser ilaçlarının temini için yardım istemişti. Bakan Bayraktar'ın cebine koyduğu parayı “Ben dilenci değilim. İnsanlık konusunda bir kez daha hayal kırıklığına uğradım. Görüyorum ki çaresizliği hiç tatmamışsınız hayatınızda” diyerek parayı geri iade etmiş ve ağlayarak uzaklaşmıştı.

[old_news_related_template title="Dilek Özçelik hayatını kaybetti" desc="Dönemin Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın, Edirne ziyareti sırasında kanser ilaçlarının temini için yardım isteyen ve kendisine verilen parayı, 'Dilenci değilim' diyerek geri çeviren lenf kanseri hastası üniversiteli 27 yaşındaki Dilek Özçelik, hayatını kaybetti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/resimid_4451208.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/son-dakika-bayraktarin-cebine-koydugu-parayi-dilenci-degilim-diyerek-geri-ceviren-dilek-oldu-2173625/"]

Lenf kanseri hastalığı nedeniyle eğitimine devam edemeyen ve yıllarca kanserle mücadele eden Dilek Özçelik, geçtiğimiz ocak ayında hayatını kaybetmişti. Eğer bu düzenleme daha önce yapılsaydı, belki de Dilek Özçelik hala aramızda olacaktı.