Beklenen yağışlı hava dalgası günlerdir yurtta bazı bölgeleri yerel olarak etkiliyor. Meteoroloji'nin tahminlerine göre yağmur bugünden itibaren yurdun tümüne yayılacak. Meteoroloji bazı şehirler için kuvvetli yağış uyarısında bulundu...

MANİSA'YI DOLU VURDU

Manisa'nın Sarıgöl ve Alaşehir ilçelerinde gece saatlerinde başlayan dolu, üzüm bağlarında önemli zarara neden oldu. Salkımları dökülen ve zarar gören bağlarda tespit çalışmalarına başlanırken, Sarıgöl'deki hasarın yüksek olduğu belirtildi.
Sarıgöl ilçesinde Bağlıca, Çanakçı, Tırazlar, Bereketli, Merkez Kavakkırı, Adaarası mevkilerinde etkili olan dolu üzüm bağlarında zarara yol açtı. Sarıgöl Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri sabah erken saatlerde zarar gören üzüm bağlarında inceleme çalışmalarına başladı.

manisa-dolu

Sarıgöl İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Vekili Ahmet Akar, "15 dakika süreyle dolu yağışı ve fırtına oluştu. Bağlardaki üzüm salkımlarına zarar verdi. Salkımlar yerlere düştü. Salkımlardaki zararlar bugün daha belirgin olmaya başladı. Ekip arkadaşlarımız alan çalışmalarına başladı" dedi.


İKİ İLE SU BASKINI UYARISI!

Meteoroloji Çanakkale ve Balıkesir için su baskını uyarısı yayınladı. Uyarı şu şekilde; Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre; Balıkesir'in kuzey ilçeleri ( Bandırma, Gönen, Erdek ve Marmara) ile Çanakkale il merkezi ve Biga, Gelibolu, Lapseki, Çan, Yenice, Bayramiç ve Ezine ilçelerinde kuvvetli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ( Su baskını, ani sel, yıldırım, ve yerel dolu, ulaşımda aksama vb.) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İSTANBUL'U ETKİLEMEYE BAŞLADI

Yağmur yağışı sabah saatlerinden itibaren İstanbul'u etkilemeye başladı. Yer yer etkisini artıran yağışların önümüzdeki haftanın ilk günlerine kadar sürmesi bekleniyor.

hava-durumu-yagmur-dha

SAĞANAK YAĞIŞLAR GELİYOR

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun doğusu, Zonguldak, Bartın, Artvin, Malatya ve Adıyaman çevreleri ile Bayburt'un doğu kesimlerinin aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; öğle saatlerinden sonra İç Ege, Bilecik, Eskişehir, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2.) olması bekleniyor.

 

turkiye-hava-durumu

İL İL HAVA DURUMU TAHMİNLERİ İÇİN TIKLAYIN

METEOROLOJİ BAZI İLLERİ UYARDI

Meteoroloji'nin yağışları şu şekilde; Yağışların; öğle saatlerinden sonra İç Ege, Bilecik, Eskişehir, Kars ve Ardahan çevreleri ile Erzurum'un doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2.) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ani sel, yerel su baskını, yerel dolu yağışı, yıldırım ve yağış anında ani kuvvetli rüzgar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.