Yağışların yağmur ve sağanak, iç ve doğu kesimler ile Trakya çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Ege kıyıları, Batı Karadeniz kıyıları ve zamanla Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli olarak, Marmara'da kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

[old_news_related_template title="Ankara'da kar yağışı başladı" desc="Ankara'nın Ayaş ilçesinde başlayan kar yağışı ilçenin yüksek kesimlerinde etkili olmaya başladı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/ayas-1.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/ankarada-kar-yagisi-basladi-2173206/"]

KAR İSTANBUL'A NE ZAMAN GELİYOR?

Meteoroloji'den yapılan açıklama şöyle: "İstanbul’da hafta sonunda yağışların kuvvetli poyrazla birlikte genellikle hafif yağmur şeklinde görüleceği, Pazar günü akşam saatlerinde ve Pazartesi günü (15.01.2018) ilk saatlerde kentin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve hafif kar olarak meydana geleceği ve pazartesi günü sabah saatlerinden sonra ise havanın genellikle çok bulutlu olması bekleniyor. Pazar günü meydana gelebilecek kar yağışının il merkezinde yerde kar örtüsü yapması beklenmiyor. Rüzgarın; hafta sonu kuzeydoğu yönlerden kuvvetli ve zaman zaman fırtına (50-75 Km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor."

İŞTE İSTANBUL'UN 5 GÜNLÜK HAVA HARİTASI

istanbul5gunluk

RÜZGAR: Genellikle kuzey ve doğu yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Batı Karadeniz kıyıları, Ege kıyıları ve zamanla Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli olarak (30-50 km/sa), Marmara'da kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR


KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın; Marmara'da poyrazdan kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (Ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İL İL HAVA DURUMU


5-gunluk

METEOROLOJİ RÜZGAR İÇİN DE UYARDI!



YURDUN KUZEY İÇ DOĞU BÖLGELERİNDE YAĞIŞ VAR

Yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve sağanak, iç ve doğu kesimler ile Trakya çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Ege kıyıları, Batı Karadeniz kıyıları ve zamanla Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli olarak, Marmara'da kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının iç ve batı kesimlerde 3 ila 7 derece azalacağı tahmin ediliyor. Rüzgar, genellikle kuzey ve doğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Batı Karadeniz kıyıları, Ege kıyıları ve zamanla Batı Akdeniz kıyılarında kuvvetli olarak (30-50 km/sa), Marmara'da kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı 1
İstanbul: Çok bulutlu ve yağmurlu, yüksekleri yerel olmak üzere hafif karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5
İzmir: Parçalı bulutlu 10
Adana: Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 14
Antalya: Parçalı bulutlu 16
Samsun: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 8
Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 10
Erzurum: Çok bulutlu ve kar yağışlı 1
Diyarbakır: Çok bulutlu ve yağmurlu 11

KAPADOKYA'DA GÜNLERDİR BALON TURU YAPILAMIYOR

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde olumsuz hava şartları nedeniyle balon turları 4 gündür yapılamıyor. Kapadokya’da olumsuz hava şartları nedeniyle sıcak hava balon turları 4 gündür yapılamıyor. Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Olumsuz hava şartları ve yağmurlu hava nedeniyle sıcak hava balon turları iptal edilmiştir” denildi.

ABANT'A TATİLCİ AKINI

Bolu’da kar yağışıyla birlikte beyazlara bürünen Abant Tabiat Parkı hafta sonu tatilcilerin akınına uğradı.
Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden birisi olan ve yılın dört mevsimi ziyaretçi akınına uğrayan Abant Tabiat Parkı, dün gece saatlerinde başlayan kar yağışıyla beyazlara büründü. Tabiat Parkı içerisinde bulunan Abant Tabiat Parkı’nın etrafındaki çam ağaçlarının üzerine yağan kar tatilciler için kartpostallık görüntüler oluşturdu.

son-dakika-haberi

Hafta sonu tatillerini karlar içerisinde geçirmek için Abant’a gelen tatilciler, göl çevresinde yürüyüş yaparak, ata ve faytona binerek eğlenceli dakikalar geçiriyorlar.
Abant’a 30 kişilik bir grupla geldiklerini belirten Ali Cingey, “ilk defa Abant’a gelme fırsatı bulduk ve çok güzel olduğuna kanaat getirdik. Yaz günlerinde de gelmeyi düşünüyoruz” şeklinde konuştu.