SÖZCÜ’ye 19 Mayıs 2017’de başlatılan algı operasyonuyla açılan davanın ikinci duruşması yapıldı. Yıllarca Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile yan yana yürüyen örgüt elebaşı Fetullah Gülen’i ABD’de ziyaret ederek aynı masada yemek yiyecek kadar yakın olan Fehmi Koru tanık sıfatıyla ifade verdi. İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada Koru, 2010 yılında Yenişafak’taki yazısıyla ilgili “Bugün belki de gerçek payı olmayabileceği hissine kapıldım” dedi ve ‘SÖZCÜ cemaat projesidir’ yazısını da şöyle tekzip etti: “Günlük konulara daha esprili yaklaşan bir yazı ve o yazıda da espri açıktır.”

‘SAVCININ SAVLARI ÇÖKTÜ’ SÖZCÜ avukatı Celal Ülgen, savcının bütün savlarının çöktüğünü söyledi. ‘SAVCININ SAVLARI ÇÖKTÜ’
SÖZCÜ avukatı Celal Ülgen, savcının bütün savlarının çöktüğünü söyledi.


‘KUMPAS KURULMUŞTUR’

SÖZCÜ avukatı Celal Ülgen de yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Soruşturma savcısının bütün savları çöktü. Dayandığı tanıklar bir bir iddianamede yazılanların tam aksini söyledi. Burak Akbay hakkındaki yakalama kararının bir anlamı kalmamıştır. Burak Akbay hakkında olumsuz tek bir kanıt kalmadı. Kala kala ortada SÖZCÜ’nün manşetlerinden cımbızla çekilen sözcükler var. SÖZCÜ yazmış, o dönemdeki cemaatçi (FETÖ’cü) basın da yazmış. Bu benzerlik soruşturma savcısına göre dikkat çekiciymiş. Yani bir gerçeği FETÖ’cüler söylerse siz söylemeyeceksiniz demek istiyorlar. Üstelik FETÖ medyası ile örtüşme yandaş medyada iktidar boyu sürüp gitmiş. SÖZCÜ sorumlu bir basın kuruluşudur. Muhalefet iktidardan daha ciddi bir iştir. SÖZCÜ bu ciddiyete uygun yayın yapmıştır. SÖZCÜ gibi bir gazetenin yayınına ödül verilmesi gerekir. Gazetecilik mesleğini anlamlandıran SÖZCÜye yandaş medya kumpas kurarak sesini kesmek istemektedir. Gerçeğin su yüzüne çıkma gibi bir refleksi vardır. Kimse bu refleksi engelleme gücüne sahip değildir.”

BURAK AKBAY, FETÖ İDDİALARINI TEK TEK ÇÜRÜTMÜŞTÜ SÖZCÜ Gazetesi’nin sahibi Burak Akbay, iddianamenin tezlerine karşılık mahkemeye sunduğu delillerle FETÖ’yle hiçbir bağı olmadığını tek tek kanıtlamıştı. BURAK AKBAY, FETÖ İDDİALARINI TEK TEK ÇÜRÜTMÜŞTÜ
SÖZCÜ Gazetesi’nin sahibi Burak Akbay, iddianamenin tezlerine karşılık mahkemeye sunduğu delillerle FETÖ’yle hiçbir bağı olmadığını tek tek kanıtlamıştı.