SUDAN ZEHİRLENDİLER


CHP’li Yarkadaş, “Skandalın üstü örtülmeye çalışılıyor. Öğrenciler, sırtını AKP’ye yaslayan okul müdürünün sorumsuz tavrından dolayı ölümden döndü” dedi.

PROJE OKUL YAPILDI


AKP’nin proje okula çevirdiği Cağaloğlu Anadolu Lisesi’nde ikinci vukaat patlak verdi. Skandalı TBMM’ye taşıyan Yarkadaş, öğrencilerin okulda içtikleri sudan zehirlendiğini belirterek konunun araştırılmasını istedi.

yarkadas

PROVOKASYON İDDİASI


Meclis’te araştırma önergesi veren Yarkadaş, okulda birkaç gün önce suların kesildiğini belirterek şunları söyledi:

“Okul yönetimi bunun üzerine dışarıdan su getiriyor. Bu sudan içen öğrencilerin bir kısmı kaldıkları pansiyonda, bir kısmı ise evlerinde rahatsızlanıyor. Okul Aile Birliği’ne giden çok sayıda şikayet sonrası durum Müdür Necati Yener’e aktarılıyor. Müdür ise sorun çözmek yerine aileleri ‘provokasyon’ yapmakla suçluyor. Böylece sorumsuzluğunu gizlemeye çalışıyor. Öğrenciler ise bu sırada yüksek ateşten dolayı kusma ve halsizlik yüzünden yataktan kalkamıyor.

PARTİZANLIĞIN GELDİĞİ NOKTA


Okul Müdürü Necati Yener sırtını AKP’li İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve bakanlık bürokratlarına yasladığı için kendisini dokunulmaz görüyor. Partizanlık, liyakatsizlik ve sorumsuzluk öğrencilerin canına mal olacak. Aynı müdür daha önce de nereden alındığı belli olmayan sucukları öğrencilere yedirmeye çalışmıştı. Neyse ki; hiçbir öğrenci getirilen sucukları yemedi de zehirlenmekten kurtuldu. Ancak, öğrenciler bir dahaki sefere bu kadar şanslı olmayabilir. Milli Eğitim Bakanlığı, tarikat dayanışmasını bırakmalı ve okul müdürünü derhal görevden almalıdır. Müdürün görevden el çektirilmesi için öğrencilerin başına daha büyük bir felaket gelmesi mi bekleniyor?

HESAPLAN İNCELENSİN


Okulun tüm hesapları incelenmeli. Okulun gelir ve giderlerinin düzgün ve yasalara uygun tutulmadığı da biliniyor. Bakanlık bu müdürden neden çekiniyor? Müfettişlerin tüm raporları sümen altı ediliyor. Bakan İsmet Yılmaz öğrencilere kötü davrandığı tescilli olun bu müdürden neden korkuyor?”

SOYTARILAR TEHDİDİ


Yarkadaş, Okul Müdürü Necati Yener’in düzenlediği sucuk partisine katılmayacağını söyleyen öğrencilerin sınıfını basarak, “Soytarılar, şerefsizler” diye bağırdığını öne sürmüştü. Yarkadaş, “Bu müdürün görevden alınması ve derhal tedaviye gönderilmesi gerekiyor” demişti.