Bu akşam 21. yüzyılın en uzun Kanlı Ay tutulması yaşanıyor. Vatandaşlar heyecanla bekledikleri ay tutulmasını  nasıl canlı izleyebileceklerini araştırıyor. Türkiye saati ile 20.10'da başlayan Kanlı Ay tutulması, tüm şiddetiyle saat 22.30'a kadar devam edecek. İşte, Kanlı Ay Tutulması canlı yayını ve tüm detayları...

KANLI AY TUTULMASI CANLI İZLE

KANLI AY TUTULMASI NEREDEN İZLENİR?

27 Temmuz'da son yüzyılın en uzun tam ay tutulması gerçekleşecek. Tam ay tutulmasının en net görülebileceği yerlerden biri de Denizli olacak. 27 Temmuz gecesi saat 20.30-01.15 arasında Laodikya Antik Kenti'nde tam ay tutulması gözlemi konusunda Türkiye'deki tek organizasyonun Denizli'de gerçekleştirileceğini belirten İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, “Yüzyılın en önemli gök olaylarından birine şahit olunacak programa ülkemizin yetiştirdiği çok değerli bilim insanlarından astronomi biliminin duayenleri de katılacak” dedi.

Bu yılın en uzun Ay tutulması, yarın akşam Ankara Üniversitesi Kreiken Rasathanesi’nde de izlenebilecek. Rasathane Müdür Vekili Doç. Dr. Tolgahan Kılıçoğlu, 27 Temmuz’da gerçekleşecek tutulma esnasında Ay’ın, yerin oluşturduğu gölgenin içinden geçeceğini ve kızılımsı renk alacağını söyledi.

Tutulmanın TSİ ile 20.15’te başlamasına karşın 21.24’e kadar Ay’ın ışığında belirgin değişim olmayacağını belirten Kılıçoğlu, bu saatten itibaren Ay’ın, yerin tam gölgesi içine girmeye başlayacağını ve gökyüzünde bir bölümünün kararmış gibi gözükeceğini dile getirdi.

Saat 22.30’da ise Ay’ın tamamen yerin gölgesi içine gireceğini ve kızılımsı renge bürüneceğine dikkati çeken Kılıçoğlu, “Ay’ın bu görüntüsü saat 00.13’e kadar sürecek olup bu andan sonra Ay bir ucundan yavaş yavaş aydınlanmaya başlayacak, saat 01.19 gibi tam gölgenin içinden çıkacak ve eski haline yakın hale dönecektir. Tam tutulma bir saat 43 dakika olup en iyi gözlem yapılabilecek saatler 22.30 ile 00.13 arasıdır. Bu anlamda son yüzyılın en uzun gözlenen Ay tutulmalarından biri olacaktır.” ifadelerini kullandı.

[old_news_related_template title="Kanlı Ay Tutulması için geri sayım! Kanlı Ay Tutulması saat kaçta ve hangi noktalardan izlenebilecek?" desc="Türkiye'den de kısmen izlenebilecek tutulma, 1 saat 43 dakika sürecek. Kanlı Ay Tutulması'sı için nefesler tutuldu. Peki Kanlı Ay Tutulması nedir? Kanlı Ay Tutulması ne zaman gerçekleşecek? Ay tutulması Kuzey Amerika hariç 6 kıtadan rahatlıkla izlenebilecek. Tutulma Türkiye saati ile 20:13'de başlayıp sabaha karşı 02:30'da sona erecek. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/07/iecrop/kanli-ay-tutulmasi-1_16_9_1532680114.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/kanli-ay-tutulmasi-saat-kacta-gundemdeki-kanli-ay-tutulmasi-hakkinda-sasirtan-iddialar-2543617/"]

KANLI AY TUTULMASI TÜRKİYE'DEN İZLENEBİLECEK Mİ?

27 Temmuz Cuma 2018 tarihinde meydana gelecek olan 21. yüzyılın en uzun tutulması olarak ifade edilen Kanlı Ay tutulması, ülkemizde saat 22.00'dan sonra izlenebilecek ve Türkiye’de Kanlı Ay Tutulması yaklaşık 2 saat boyunca görülebilme imkanı elde edilebilecek.

24-tutulma-2

AY’IN TUTULMA SAATLERİ:

27 Temmuz saat 20.15 Kısmi Tutulma başlangıcı
27 Temmuz saat 21.25 Parçalı Tutulma başlangıcı
27 Temmuz saat 22.30 Tam Tutulma başlangıcı
27 Temmuz saat 23.22 Azami Tutulma
28 Temmuz saat 00.14 Tam Tutulma sonu
28 Temmuz saat 01.19 Parçalı Tutulma sonu
28 Temmuz saat 02.29 Kısmi Tutulma sonu

2018-07-27t194721z_393459642_rc164d709d90_rtrmadp_3_lunar-eclipse-greece

KANLI AY TUTULMASI BURÇLARI NASIL ETKİLEYECEK?

27 Temmuz’da Kova burcunun 4. derecesinde bir Tam Ay Tutulması meydana gelecek. Bu tutulma 103 dakika sürecek ve en uzun tutulma olacağından dolayı büyük önem taşımaktadır. Tutulmanın başrolünde Mars olduğundan dolayı Marsyen bir tutulma ile karşı karşıyayız. Birçok konuyu etkileyecek olan Kanlı Ay Tutulması’nın detaylarını ünlü astrolog Dinçer Güner kaleme aldı. İşte o yazı…

[old_news_related_template title="Kanlı Ay Tutulması'nda bunlar olacak: Kova burcunda tam Marsyen kanlı Ay Tutulması" desc="27 Temmuz'da Kova burcunun 4. derecesinde bir Tam Ay Tutulması meydana gelecek. Bu tutulma 103 dakika sürecek ve en uzun tutulma olacağından dolayı büyük önem taşımaktadır. Tutulmanın başrolünde Mars olduğundan dolayı Marsyen bir tutulma ile karşı karşıyayız. Birçok konuyu etkileyecek olan Kanlı Ay Tutulması'nın detaylarını ünlü astrolog Dinçer Güner kaleme aldı. İşte o yazı..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/07/iecrop/ay-tutulmasi3_16_9_1531987304.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/astroloji/astroloji-haberleri/kova-burcunda-tam-marsyen-kanli-ay-tutulmasi/"]

KANLI AY TUTULMASI İZLERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Ay tutulmasını izlemek için aşağıdakilere dikkat etmeniz yeterli.
Hava durumunu kontrol edin, ısıya uygun giyinin.
Ay tutulmasını görebileceğiniz uygun bir konum bulun. Dünya’da gece olduğu kentlerde bu mümkün. Ancak yapay ışıkların ve hava kirliliğinin bulunmadığı taşra, en açık gökyüzüne ve izleme koşullarına sahip.
Kişisel güvenliğinizi ciddiye alın. Karanlıkta yalnız yürümeyin. Arkadaş ve ailenize nerede olduğunuzu haber verin.

DEPREM RİSKİ İDDİASI

Hollandalı deprem araştırmacısı Frank Hoogerbeets, kişisel sitesinde bu tutulmanın Dünya’daki tektonik plakaları harekete geçireceğini iddia etti. Bu hareketlenmenin 6 ilâ 8 büyüklüğünde depremlere neden olacağı öngörülüyor. Hristiyanların kutsal kitabı İncil’de ise “Ay kan rengine bürününce felaket alametleri başlayacak” deniyor.


Kanlı ay tutulması nereden izlenir? Kanlı ay tutulmasının burçlara etkisi


Dünya bugün çok özel bir doğa olayına tanıklık edecek. Son yüzyılın en uzun Kanlı Ay Tutulması meydana gelecek. Dünya, Ay ile Güneş’in arasına girecek. Atmosferdeki partiküller ise Ay’a en yakın noktaya çıkacak. Bu şekilde ay tutulmada kırmızı görülecek. Ayrıca Mars da Ay ile aynı hizada olacak.

[old_news_related_template title="Kanlı Ay Tutulması başladı: İşte Kanlı Ay Tutulması'nın merak edilenleri..." desc="Bütün dünya yüzyılın en uzun kanlı ay tutulmasına kilitlendi! Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), 27 Temmuz'da 21. yüzyılın en uzun Kanlı Ay tutulmasının yaşanacağını açıkladı. Dünya'nın Güneş ile Ay arasına gireceği tutulma sırasında yerkürenin gölgesi, 1 saat 43 dakika boyunca Ay'ın görünen yüzünü tamamıyla örtecek. Tutulma TSİ ile 20.15’te başlamasına karşın 21.24’e kadar Ay’ın ışığında belirgin değişim olmayacak. Saat 22.30’da ise Ay’ın tamamen yerin gölgesi içine gireceğini ve kızılımsı renge bürünecek." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/07/iecrop/shutterstock_624968915_16_9_1532693137.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/kanli-ay-tutulmasi-saati-geliyor-herkes-kanli-ay-tutulmasini-farkli-yorumluyor-iste-detaylar-2544108/"]

GÖZLEMEVLERİNDE ÖZEL OLARAK İZLENEBİLECEK

İstanbul Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü'nde, Gözlemevi Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliği ve Amatör Astronomlar Kulübü'nün desteğiyle 2017 yılının başından beri halka açık olarak her ay düzenlenen “Gözlem Geceleri” kapsamında 27 Temmuz Cuma akşamı, 1 saat 43 dakika sürmesi beklenen Ay tutulmasının izlenebileceği kaydedildi.

Açıklamada, şu bilgilere verildi: “Ay tutulması, Türkiye'den 2018-2020 yılları arasında gözlenebilecek 6 tutulmadan ikincisinin gözlenebileceği tarih olan 27 Temmuz akşamı gerçekleşecek. Bu yüzyılın en uzun süreli Ay tutulması 1 saat 43 dakika devam edecek. Tam Ay tutulması ile uydumuz mükemmel bakır kızılı renginde olacak. Ayrıca 27 Temmuz'da Dünya ile Mars da birbirine en yakın konumda olacak. Bu da Mars'ın gökyüzünde oldukça parlak görünmesini sağlayacak. Güneş sisteminin en büyük iki gezegeni Jüpiter ve Satürn de astronomi meraklıları için bir gökyüzü şöleni sunacak. Ay ve Mars doğu ufkuna yakın olsalar da gözlenebilecek.”

Etkinlikte “Ay ve Ay Tutulmaları” ve “Astronomideki Güncel Gelişmeler” başlıklı konuşmaların sunulacağı, planetaryum gösterimleri yapılacağı, tarihi kubbe ve Gleissberg Astronomi Koleksiyonu'nun ziyaret edilebileceği belirtilen açıklamada, çocuklara yönelik “Ay ve Tutulmalar” temalı atölye çalışmalarının da yapılacağı aktarıldı.

kanli-ay-tutulmasi-1_16_9_1532680114

FELAKET HABERCİSİ OLARAK DA GÖREN VAR…

Hollandalı araştırmacıdan korkutan iddia! Bugün Kanlı Ay Tutulması meydana gelecek. Mars da Ay ile aynı hizada olacak Bu doğa olayının 6 ile 8 büyüklüğünde depremleri tetikleyebileceği öne sürüldü.

Hollandalı deprem araştırmacısı Frank Hoogerbeets, kişisel sitesinde bu tutulmanın Dünya’daki tektonik plakaları harekete geçireceğini iddia etti. Bu hareketlenmenin 6 ilâ 8 büyüklüğünde depremlere neden olacağı öngörülüyor. Hristiyanların kutsal kitabı İncil’de ise “Ay kan rengine bürününce felaket alametleri başlayacak” deniyor.


KANLI AY TUTULMASI BURÇLARI NASIL ETKİLEYECEK?KANLI AY TUTULMASI BURÇLARI NASIL ETKİLEYECEK?