Balıkesir'in İvrindi ilçesine bağlı Soğanbükü Mahallesi'nde geçtiğimiz Cumartesi günü meydana gelen olayda ilkokul 4'üncü sınıf öğrencisi 10 yaşındaki E.A., evlerinin çatı katında tavana asılı halde bulundu. Hayatını kaybeden E.A.'nın sosyal medyada ve bazı medya kuruluşlarında 'Mavi Balina' adlı oyundan etkilenerek intihar ettiği iddia edildi.

[old_news_related_template title="'Mavi Balina' oyunu Bursa'da can aldı" desc="Bursa'da Ahmet P. (16), iddiaya göre arkadaşıyla 'Mavi Balina' oyunu oynadıktan sonra gittiği halı sahanın tellerine kendisini asarak yaşamına son verdi. Arkadaşının ölümüne tanık olan Batuhan K. ise sinir krizi geçirince hastaneye kaldırıldı. Ahmet P.'nin ölümüne tanık olan Batuhan K.'nın da olayın etkisiyle geçirdiği sinir krizi sonucu kendisini bir TIR'ın önüne attığı ortaya çıktı." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/02/iecrop/mavi-balina-oyunu880_16_9_1519219470.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/mavi-balina-oyunu-bursada-can-aldi-2238119/"]

E.A.'nın cenazesi Bursa'da yapılan otopsinin ardından gözyaşları arasında toprağa verilirken, ailenin kullandığı telefon ve bilgisayarlara ise el konuldu. Mahalleyi yasa boğan olayın ardından başlatılan soruşturma sürerken, 'Mavi Balina' oyunu ile ilgili iddiaları güçlendirecek herhangi bir bulguya rastlanmadığı kaydedildi.

İHA