Samsun'un Atakum ilçesinde inşaatı devam eden cami için cami dernek yönetimi sokak ortasına koyduğu çelik kasalarla yardım toplamaya başlamıştı. Kasalardan birisi inşaatın bulunduğu sokağa, birisi ilçedeki devlet hastanesine, bir diğeri de kentin en işlek lokantasına konuşlandırılmıştı.

Maliyeti yaklaşık 15 milyon lira olan cami için Diyanet İşleri Başkanlığının sadece 82 bin lira gönderdiğini belirten Atakum Büyük Cami Derneği Müştemilatlarını Yapma ve Yaşatma Derneği Başkanı Rasim Aksöz, Sözcü'ye yaptığı açıklamada “Diyanet İşleri Başkanlığı şu ana kadar bize sadece 82 bin lira gönderdi. Kasalar olmasa camiyi yapamayız” demişti.

“ÇOK GÖZ ÖNÜNDE KALDIRIN”


Cami polemiği ile ilgili bugün yeni bir gelişme daha yaşandı. Atakum Büyük Cami Derneği Müştemilatlarını Yapma ve Yaşatma Derneği Başkanı Rasim Aksöz'ün müftülük tarafından uyarıldığı ortaya çıktı. Müftülüğün, lokantaya konulan çelik kasa için  "Çok göz önünde oradan kaldırın" dediği öğrenildi.

FOTO:SÖZCÜ- Camiye yardım için konulan 3 kasadan birisi kaldırıldı. FOTO:SÖZCÜ- Camiye yardım için konulan 3 kasadan birisi kaldırıldı.

LOKANTADAKİ KASA KALDIRILDI


Cami inşaatının masrafının bu kasalarda toplanan para ile karşılandığını belirten dernek başkanı Rasim Aksöz, müftülükten yapılan uyarı üzerine lokantadaki çelik kasayı kaldırdı. Hastanedeki ve sokaktaki kasaların ise henüz yerini koruduğu gözlendi.

NE OLMUŞTU?

Atakum ilçesi Mimar Sinan Mahallesinde 5 buçuk yıldır inşaatı devam eden 5 katlı, 5 bin kişi kapasiteli Atakum Büyük Camiinin inşaatı için yardım toplanmaya başlanmıştı. Atakum Büyük Cami Derneği Müştemilatlarını Yapma ve Yaşatma Derneği tarafından ilçenin bazı noktalarına 3 çelik kasa konulmuştu. Toplanan para ve yardımlarla cami inşaatı devam ederken Diyanet’in yaklaşık 15 milyon liraya malolacak camiye sadece 82 bin lira gönderdiği öğrenilmişti.