Dışişleri Bakanlığı, önceki gün Cemal Kaşıkçı'nın kaybolması soruşturması çerçevesinde Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda inceleme yapılacağını bildirdi.

Bunun üzerine 9 gündür kayıp olan Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı soruşturması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir başsavcı vekili ve savcı görevlendirildi.

Konsolosluk binasında yapılacak aramada adli tıp ve olay yeri inceleme ekiplerinin de olacağı açıklanmıştı.

KRİZ ÇIKTI!


Savcılık yetkililerinin bugün Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’na gelmesi bekleniyordu. Ancak arama konusunda kriz çıktığı anlaşıldı. Suudi yetkililerin; binada "detaylı olay yeri incelemesine izin vermedikleri" öğrenildi.

Bunun üzerine heyet binaya gelmedi. Arama muammasının yarın yanıt bulması bekleniyor.

[old_news_related_template title="Kayıp gazeteci Adnan Kaşıkçı'nın yeğeni" desc="İstanbul’daki Suudi Arabistan Büyükelçiliği’ne girdikten sonra geri dönmeyen ve henüz hakkında kesin bir bilgiye ulaşılamayan gazeteci Cemal Kaşıkçı dolar milyarderi iş adamı Adnan Kaşıkçı’nın yeğeniydi. Lady Diana ile aşk yaşayan ve geçirdikleri şaibeli trafik kazasında Diana ile birlikte ölen Dodi El Fayed de Adnan Kaşıkçı'nın yeğeniydi. Kaşıkçı'nın bir diğer yeğeni ise Reina saldırısında o dehşeti saniye saniye yaşayan Hasan Khashoggi'di" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/10/iecrop/cemal_16_9_1539264839.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/kayip-gazeteci-adnan-kasikcinin-yegeni-2674981/"]

[old_news_related_template title="Cemal Kaşıkçı krizi için hukukçu yorumları" desc="Geçtiğimiz hafta Salı günü saat 13.12'de girdiği İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu binasından bir daha dışarıya 'sağ olarak' çıkmayan Cemal Kaşıkçı olayının yankıları sürüyor. Kimi 'Öldürüldü cesedi parçalara ayrıldı' diyor kimisi ise 'Canlı olarak Suudi Arabistan'a kaçırıldı' iddiasını ortaya atıyor. Eldeki tek veri güvenlik kameraları. Onlara göre de Kaşıkçı hâlâ konsolosluk binasında. Yani Suudi gazeteciden 8 gündür haber alınamıyor. SÖZCÜ, Kaşıkçı’nın başkonsoloslukta öldürülmesi iddiasına ilişkin, bu durumun cezai yaptırımlarını hukukçulara sordu. İşte öne çıkan yorumlar;" image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/10/iecrop/cemal-kasikci_16_9_1539176297.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/cemal-kasikci-krizi-icin-hukukcu-yorumlari-2672852/"]