İstanbul 12 Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Mütalaada, Cemil Candaş, görevli olduğu dönemde Şişli Belediyesi tarafından kullanılmakta olan yapım, kullanma ve yıkım ruhsatlarının düzenlendiği MAKS isimli sisteme kaçak girildiğini tespit etti. Bu sistem üzerinden bir kısım kişilere ait taşınmazların ruhsatlarının tanzim edildiğini fark eden Candaş, söz konusu sahte işlemleri önce iptal etti ardından da suç duyurusunda bulundu.

ÖLDÜRÜLMEDEN ÖNCE TEHDİT EDİLDİ


Cemil Candaş'a, yaptığı iptal ve suç duyurusu sonrasında, iki gün arayla aracıyla seyir halindeyken saldırı teşebbüsünde bulunuldu. Daha sonra makamına gönderilen bir şahıs tarafından tehdit edildiği ve son olarak eşi ile Sabiha Gökçen Havalimanı’nda seyahate çıkmak üzereyken kendisine yolcu görüntüsü veren bir kişinin saldırısına uğradığı anlatıldı.

cemil-candas-davasinda-agir-muebbet-talebi-2AZMETTİREN KETEN KARDEŞLER

Mütalaada, taşınmaz ruhsatları iptal olunan Rıza Keten, Selahattin Keten ve Mithat Yılmaz'ın Candaş’ın öldürülmesi yönünde fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek, Şenol Şahin isimli şahsın maktulü öldürmesi yönünde azmettirdikleri kaydedildi.

KEŞİF YAPIP KETENLERE BİLGİ VERDİLER

Mütalaada, olaydan yaklaşık 2 saat kadar önce belediye binasına gelen Mehmet Tüysüz ve Levent Karaman isimli şahısların, olay mahallinde keşif yaptıkları bu keşif sonrası olayın icrasının kolaylaştırılması amacıyla örgütün azmettiricileri ve iştirak edenlerine bilgi verdikleri belirtildi.

SİLAHI RIZA KETEN VERDİ

Olayda kullanılan silahın Rıza Keten tarafından güvenlik görevlilerinin ihmali sonrasında belediye binasına sokulduğu ve olayda kullanılmak üzere tetikçi Şenol Şahin’e maktulün bulunduğu katta verildiği Şahin'in de Candaş'a ateş ettiği anlatıldı.

AZMETTİREN VE TETİĞİ ÇEKENLERE AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET TALEBİ

Mütalaada, sanıklar Selahattin Keten, Rıza Keten, Mithat Yılmaz ile tetiği çeken Şenol Şahin hakkında "Kamu görevi nedeniyle bir kişiyi tasarlayarak öldürmeye azmettirme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. Mütalaada diğer üç sanık hakkında ise "Görevinden dolayı bir kişiyi tasarlayarak öldürmeye yardım etmek" suçundan 15 yıldan 20’şer yıla kadar hapisleri istendi. Üç sanığın ise beraatları talep edildi. Duruşma ertelendi.