Bazı üniversitelerin bölünmesini öngören kanun tasarısı geçtiğimiz hafta Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda kabul edildi. İstanbul Üniversitesi'nin bölünmesine ve  İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa'nın kurulmasına yönelik tasarıya ilişkin Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğrencilerinin ve akademisyenlerinin eylemi devam ediyor.

[caption id="attachment_2406419" align="aligncenter" width="1200"]FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ[/caption]

Onaylanmak üzere Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın masasında bekleyen tasarıya karşın, öğretim üyeleri ve öğrenciler okuldan çıkarak, pazarlara, sokaklara, AVM'lere giderek imza toplamışlar ve Erdoğan'a göndermişlerdi.Cerrahpaşalılar şimdi de bu kez de seslerini duyurmak içni fidan dikimi ve “Bölünmeye Tıbbi Müdahale” etkinliği gerçekleştirdi.

[caption id="attachment_2406416" align="aligncenter" width="1200"]FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ[/caption]

Bugün dekanlık binasının önünde buluşan öğrenciler, öğretim görevlileri ve öğrenci velileri dekanlığın önünde bulunan bahçeye 4 adet fidan dikti. Fidan dikiminin ardından okul girişine kurulan sedyenin üzerine bölünmüş İstanbul Üniversitesi bayrağını koyan öğretim görevlileri ve öğrenciler cerrahi yöntemle bayrağı dikti.

[caption id="attachment_2406420" align="aligncenter" width="1200"]FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ[/caption]

Fidan dikiminin ardından konuşma yapan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Abdi Özaslan "Bu fidanları İstanbul Üniversitesi’nin 600 yıllık köklerini tüm dünyaya bir kez daha göstermek için dikiyoruz.
İstanbul Üniversitesi ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin ayrılmaz bir parça olduğunu göstermek için dikiyoruz. Bu fidanlar bizim geleceğimiz, öğrencilerimizin geleceği.
Sevgili öğrencilerim bunu bu okulun bir öğretim görevlisi olarak buraya diktim ve sizlere emanet ediyorum...” dedi.

Dekanlık binasının önünde yapılan konuşmada söz alan Prof.Dr. Pınar Kadıoğlu ise dikilen fidanlar için şöyle konuştu:
“Her bir fidan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin bir hizmetini ifade ediyor. Birinci fidan; eğitim, ikinci fidan; sağlık hizmetleri, üçüncü fidan; bilimsel araştırmalarımız, dördüncü fidan ise değişim programları."
Cerrahpaşa’nın İstanbul Üniversitesi’nden ayrılmaması gerektiğini düşünüyoruz ve böyle olacağına inanıyoruz”

[caption id="attachment_2406415" align="aligncenter" width="1200"]FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ[/caption]

Etkinliğe yeni doğan bebeğiyle katılan Asistan Doktor Gizem Durcan ise “Ben yeni anne oldum ve şu an bu durumu daha iyi anlıyorum. Bir anne evladından asla koparılamaz. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, İstanbul Üniversitesi’nin bir evladı. Bu içler acısı duruma rektörümüz nasıl ses çıkarmıyor aklım almıyor. İçimiz acıyor, lütfen Cerrahpaşa’ya dokunmayın.” diye konuştu.

[old_news_related_template title="Cerrahpaşa pazara indi" desc="İstanbul Üniversitesi'ne bağlı Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin ayrı bir üniversiteye bağlanmasına tepkiler sürüyor. Öğrenciler ve öğretmi üyeleri tasarının reddedilmesi için imza toplamaya başladı. Üniversite hocaları ve öğrencileri pazar pazar gezerek imza topluyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/cerrahpasa-5_16_9_1526133589.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/cerrahpasa-pazara-indi-2403449/"]