Dün gece görevden alınan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaattin Duran, öğrencilere ve çalışma arkadaşlarına veda etti.

‘YÖK BAŞKANI GÖREVDEN AYRILMAMI İSTEMİŞ’


Rektörlük tarafından Muharrem İnce'yi okula almaması konusunda uyarıldığını belirten Prof. Dr. Alaattin Duran sözlerine şöyle devam etti: “24 Nisan’dan itibaren bir bölünmeme mücadelesinin içerisindeyiz. Siz bu süreçte harikalar yarattınız. Ben dün aslında istifa etmiştim. Fakat sonradan istifamı geri aldım. Kabullenemeyeceğim bir şey var. Bir milletvekilinin, bir cumhurbaşkanı adayının Cerrahpaşa’ya girmesini önlememizi bana söylediklerinde, bunu kendime anlatamadım. Burası her türlü insanın girip çıktığı, benden randevu aldığı bir yer. Ben onların söyledikleri gibi bir şey olamayacağını ve normal sürecin devam edeceğini, bu görüşmenin gerçekleşeceğini söyledim. Biz dün Sayın Muharrem İnce ile gayet mâkul, gayet güzel bir sohbet yaptık. Ondan sonra da dışarıda çok uzun değil gayet kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Akşam rektör beni aradı; önce övdü. 'Şöyle başarılısınız, şöyle güzel şeyler yaptınız' diye. Sonra da ‘YÖK başkanı sizin görevden ayrılmanızı istiyor’ dedi.”

[caption id="attachment_2428738" align="aligncenter" width="900"]FOTO:SÖZCÜ - Dekanı uğurlamaya CHP'yi Ali Şeker de geldi. FOTO:SÖZCÜ - Dekanı uğurlamaya CHP'li Ali Şeker de geldi.[/caption]

‘DÜNKÜ OLAY İPİMİZİ ÇEKTİ’

Konuşurken duygulandığı gözlenen Dekan Duran "İstifamı az önce bir dilekçeyle rektörlüğe gönderdim. Açıkçası dünkü olay bizim ipimizi çekmiş oldu. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Sizlerle gurur duyuyorum. Buna uğraşsaydık yapabilir miydik bilmiyorum ama onlar bizi birleştirdiler. Her gruptan, her görüşten insan Cerrahpaşa için bir araya geldi. Bu birliktelikle biz çok daha iyi yerlere geleceğiz. Lütfen hakkınızı bana helal edin... " diye konuştu.

[caption id="attachment_2428740" align="aligncenter" width="1200"]FOTO:SÖZCÜ FOTO:SÖZCÜ[/caption]

Öğrenciler ve öğretim görevlileri tarafından gözyaşlarıyla uğurlanan Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr Alaattin Duran ve Dekan yardımcıları, öğrencilerin oluşturduğu kortejin ön safında yer alarak okulun içinde “Rektör istifa” sloganları atarak yürüyüş düzenledi. Yürüyüş sırasında sağanak yağmura rağmen yürüyüşü bitirmeyen öğrenci ve öğretim görevlileri “Beraber yürüdük biz bu yollarda” şarkısını söyledi.

[old_news_related_template title="Muharrem İnce'den Cerrahpaşa direnişine destek" desc="Miting havasında geçen ziyarette konuşan Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce 'Hayatında bir gün dahi üniversitede kampüste okumuş birisi, kampüste, kantinde oturmuş ve kantinde ders çalışmış, üniversite arkadaşları ile fotoğraf çektirmiş birisi üniversiteleri bölmez. 24 Haziran'da Allah'ın izni, milletin isteğiyle Cumhurbaşkanı olduğumda TBMM'ye gelecek olan ilk kanun teklifi Cerrahpaşa'nın birleştirilmesi olacaktır.' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/ince-cerrahpasada-soz-verdi-4_16_9_1527157088.jpeg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/muharrem-inceden-cerrahpasa-direnisine-destek-2427110/"]