CNNTürk muhabiri Dicle Canova'nın haberine göre, İYİ Parti ile CHP arasında görüşmeleri süren ittifak yalnızca büyükşehirlerle kısıtlı olacak. İYİ Parti kanadına göre ittifak İstanbul, Ankara, Antalya, Mersin, Adana dahil 13-14 büyükşehirde gerçekleştirilirse başarılı olabilir.

ANKARA'DA YENİ ADAY ÇIKABİLİR

Haberde, en zor denklem iki parti arasında Ankara olacak denilirken, Meral Akşener'in Ankara adayının İYİ Parti'den olmasını istediği belirtildi. Ayrıca Mansur Yavaş isminin son günlerdeki açıklamalarından dolayı askıya alındığı öne sürüldü.

Yani bir başka isim üzerinden de iki parti işbirliğine gidebilecek. CHP'nin de Ankara'da en uygun aday için çalışmalar yaptığı belirtiliyor.

Canova'nın konuştuğunu öne sürdüğü İYİ Partili kurmayın, 'Ne olacağı belli değil. İki taraf da Ankara'yı istiyor bu da çok normal. Ya buluşursunuz ya buluşamazsınız. Fakat bir ili kazanmak için yüzde 38'lik bir oran isteniyorsa, bu noktada yüzde 35 ile yüzde 5 arasında bir fark yok. Dolayısıyla önemli olan yüzde 38'i bulmak. Yani yüzde 35'te kazanamıyor, yüzde 5'te. Mantıklı hareket etmek gerekiyor' mesajını verdiği belirtiliyor.

[old_news_related_template title="Son dakika... CHP ile İYİ Parti arasında ittifak görüşmeleri" desc="Genel seçimlerde ‘’Millet İttifakı’’ adı ile işbirliği yapan CHP ve İYİ Partinin liderleri, yerel seçim öncesi yeniden buluşarak Mart 2019’daki seçimler için de işbirliği arayışlarına başladı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i Genel Merkez binasında ziyaret etti. Önce heyetler arası yapılan görüşme daha sonra baş başa devam etti. Görüşmeler sonrası, 'İki lider ülkedeki genel gelişmeler üzerine görüş alışverişinde bulundu' şeklinde açıklama yapıldı. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/11/iecrop/aksner-chp_16_9_1542131917.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/son-dakika-aksener-ile-kilicdaroglu-gorusmesi-basladi-2736158/"]