CHP’de önceki gün yapılan Genel Başkanlık seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden seçilmesinin ardından, parti içi asıl yarış başladı. 60 kişilik Parti Meclisi (PM) ve 13 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) için 488'i 'bireysel' 12'si genel başkan listesinde olmak üzere 500 aday yarıştı.

60 kişilik PM'nin 52 kişilik kontenjanı için 488 kişi, 8 kişilik 'lider kontenjanı' için ise Kılıçdaroğlu'nun önerdiği 12 kişiden 8'si yarıştı.
Kılıçdaroğlu'nun "Lale Karabıyık, Zeki Kılıçarslan, Sibel Özdemir, Burhan Şenatalar, Yüksel Taşkın, Fethi Açıkel, Onur Akın,  Ayşe Eser Tanışoğlu, Murat Emir,  Yunus Emre, Ali Rıza Erbay ve Ömer Fethi Gürer" den oluşturduğu 12 kişilik listesinden Bilim, Yönetim ve Kültür Platformu'na ; Lale Karabıyık, Zeki Kılıçaslan, Sibel Özdemir, Burhan Şenatalar, Yüksel Taşkın, Fethi Açıkel, Ayşe Eser Danışoğlu ve Yunus Emre girdi. Yani sanatçı Onur Akın, Ankara milletvekili Murat Emir, Ali Rıza Erbay ve Ömer Fethi Gürer seçilmek için yeterli desteği sağlayamadı.

RESMİ SONUÇLAR BEKLENİYOR


52 kişilik bölüm için Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinin yanı sıra genel başkanlık yarışındaki rakibi Muharrem İnce ile Selin Sayek Böke ve İlhan Cihaner'in başını çektiği "Sol Cesaret" grubunun listeleri de yarışa dahil oldu. PM seçim sonuçları için oy sayımı bitti. Resmi sonuçların gün içerisinde açıklanması bekleniyor.

[old_news_related_template title="CHP kurultayında Parti Meclisi seçimi... İşte tüm listeler tüm detaylar..." desc="CHP’de dün yapılan Genel Başkanlık seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden seçilmesinin ardından, parti içi asıl yarış bugün yaşanıyor. 60 kişilik Parti Meclisi (PM) ve 13 kişilik Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) için 488'i 'bireysel' 12'si genel başkan listesinde olmak üzere 500 aday yarışıyor. 60 kişilik PM'nin 52 kişilik kontenjanı için 488 kişi, 8 kişilik 'lider kontejanı' için ise Kılıçdaroğlu'nun önerdiği 12 kişiden 8'si seçilecek.Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinin yanı sıra genel başkanlık yarışındaki rakibi Muharrem İnce ile Selin Sayek Böke ve İlhan Cihaner'in başını çektiği 'Sol Cesaret' grubunun listeleri de belli oldu. Oy verme işlemi başmadı. İşte tüm detaylar... " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/02/pm-secimi-sozcu-ana-haber-487.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/son-dakika-haberi-chp-kurultayinda-parti-meclisi-secimi-2203539/"]