Birçok kişi Maranki'nin bu sözlerine tepki gösterirken, bazı tanınmış kişiler de söz konusu ifadelere ilişkin suç duyurusunda bulunacaklarını yazdı.

 

“HALKI KİN VE DÜŞMANLIĞA TAHRİK”

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Tur Yıldız Biçer de hesabından yaptığı paylaşımla “Belgrad Ormanı'nda ağacın dibine talim şeylerimizi gömdük” diyen A. Maranki hakkında 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' ve Cebir ve şiddet kullanarak Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs' suçlarından bugün suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

“ERGENEKON KUMPASÇILARI GİBİ...”

CHP'den Milletvekili aday adayı olan Avukat İrem Çiçek de sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Ergenekon davasında silahları gömdüler suçlamaları sonrası kendi gömdükleri silahları bulan kumpasçıların 'silahları ormana gömme' alışkanlığı devam ediyor” diyerek Maranki'nin bu itirafı sonrası suç duyurusunda bulunacağım” diye yazdı.

[old_news_related_template title="Ahmet Maranki'den 24 Haziran seçimleriyle ilgili şok ifadeler" desc="Bitkisel tedavi yöntemleriyle isim yapan Ahmet Maranki, katıldığı canlı yayında 24 Haziran seçimleriyle ilgili şaşırtıcı ve bir o kadar da provokatif bir açıklamada bulundu. Maranki'nin Belgrad Ormanı'na silah gömdüğünü itiraf etmesi ekran başındakileri şoke etti. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/05/iecrop/ahmet-maranki-depo_16_9_1527147238.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/hayatim/yasam-haberleri/ahmet-marankiden-24-haziran-secimleriyle-ilgili-sok-ifadeler/"]

“SAVCILAR GEREĞİNİ YAPACAK MI?”

Ünlü televizyon programcısı İrfan Değirmenci de twitter hesabından, “Cumhuriyet Savcıları, halkı kin ve düşmanlığa sevk eden Âhmet Maranki'ye ve Akit TV'ye gereğini yapacak mısınız?” diye yazdı.

İYİ PARTİ'DEN SERT TEPKİ

Öte yandan İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ da Maranki'yle ilgili çok sert bir açıklama yaptı. Özdağ "Bu zatın ormanda gömdüğü tek şey yaladığı kemik olabilir." ifadelerini kullandı.



NE DEMİŞTİ

Akit TV’de yayınlanan ‘Bilgi Savaşları’ adlı programa katılan Maranki, siyasi gündemi değerlendirirken, “Bizim şayet aksi olursa gidecek hiçbir yerimiz yok. Ben onun için, Umudum Kaf Dağı’nın arkası 25 Haziran’dır. Olmadı zaten, o zaman artık Belgrad Ormanı’nda ağacın dibinde, talim şeyimizi oraya gömdük. Çıkaracağız sokağa artık, ‘Bismillahirrahmanirrahim’ diyeceğiz…” ifadesini kullanmıştı.