CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Sözcü'ye yaptığı açıklamada, CHP Genel Merkezi'nin yerel seçimlere kadar yaptığı çalışma programını anlattı.

Buna göre, Ağustos ayı içinde parti içinde 24 Haziran genel seçimlerinin sonuçlarının değerlendirmesi tamamlanacak.

Eylül ayı ile birlikte de, Mart 2019 yerel seçimleri için hazırlıklara başlanacak. Bu çerçevede Eylül ayı içinde CHP; il ve ilçe başkanları, milletvekilleri, belediye başkanlarının da katılımıyla çok geniş bir "yerel seçim vizyon toplantısı" yapacak. Bu toplantıda CHP'nin ortaya koyacağı vizyon belgesi ile belediye seçimlerindeki hizmet vaatleri belirlenecek.

BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI EKİM YA DA KASIM BAŞI

Vizyon belgesinin ortaya çıkmasının ardından da, Mart 2019 seçimleri için aday belirleme süreci başlayacak. Bülent Tezcan, aday belirleme konusunda illere ve ilçelere göre farklı yöntemler kullanılacağını ifade ederek, "Öncelikle CHP örgütüne aday beklentilerini soracağız. Bunun ardından kimi yerde kamuoyu araştırması yapacağız, kimi yerde, eğer imkanlar da el veriyorsa, aday belirlemek için sandık bile koymayı planlıyoruz" dedi. Tezcan, bu sürecin de en geç Kasım ayı başlarında sona ereceğini ve CHP'nin belediye başkan adaylarının belirlenmiş olacağını ifade etti.