CHP'de TBMM’de yapılan basına kapalı bir grup toplantısında gergin anlar yaşandı. Gelen son dakika bilgisine göre 4.5 saat süren toplantıya Muharrem İnce’nin ekibinin eleştiri ile Aylin Nazlıaka, Beşiktaş Belediyesi ile kurultay ve tüzük tartışması damgasını vurdu. Öte yandan Kılıçdaroğlu toplantı sonunda tüm eleştirileri aldıktan sonra yaptığı konuşmada, vekillerden Meclis’i boş bırakmamalarını istedi.

ÜÇ KONUDA TARTIŞMA ÇIKTI: 'NAZLIAKA' TARTIŞMASI

Grup toplantısında üç konuda tartışma çıktı.

[caption id="attachment_2220789" align="alignnone" width="880"]FOTO: ZEKERİYA ALBAYRAK FOTO: ZEKERİYA ALBAYRAK[/caption]

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, kurultay sonrası ilk Parti Meclisi toplantısında, CHP’den ihraç edilen Aylin Nazlıaka’nın durumunun gündeme getirilmesine tepki gösterdi. “Makam odasındaki Atatürk portresini indirme” tartışmasında adları geçen vekiller de söz alarak Yılmaz’a tepki gösterdiler.

[caption id="attachment_2220790" align="alignnone" width="880"]FOTO: ZEKERİYA ALBAYRAK FOTO: ZEKERİYA ALBAYRAK[/caption]

Zeynep Altıok, Yılmaz’a içinde “akrep” geçen bir şiirle karşılık verdi. Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, olaya kendisinin de adının karıştırılmasına sert tepki gösterdi.

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ TARTIŞMASI

Vekiller arasında yaşanan bir başka tartışma ise Beşiktaş Belediye Başkanlığı konusunda oldu. bir önceki Parti Meclisi’nde Beşiktaş Belediye Başkanı aleyhinde imza toplandığını hatırlatan vekiller, imza toplanmasına ön ayak olanlardan birinin daha sonra yönetime girdiğini ve imzasını geri çektiğini belirterek, bu durumu eleştirdi. Eleştirilere muhattap olan vekilin ise buna sert tepki gösterdiği öğrenildi.

[caption id="attachment_2220788" align="alignnone" width="880"]FOTO: ZEKERİYA ALBAYRAK FOTO: ZEKERİYA ALBAYRAK[/caption]

KURULTAY VE TÜZÜK TARTIŞMASI

Üçüncü tartışma ise kurultayda Muharrem İnce’ye delegeler tarafından verilen mükerrer oylarla ilgili konu ve Genel merkez’in bu konuya yaklaşımı oldu. İnce’nin ekibi ayrıca, tüzük kurultayı yapılacağının kendilerine haber verilmemesini, bunu internet sitelerinden öğrenmelerini eleştirdi.

[caption id="attachment_2220792" align="alignnone" width="880"]FOTO: ZEKERİYA ALBAYRAK FOTO: ZEKERİYA ALBAYRAK[/caption]

Kılıçdaroğlu ise bu konudaki eleştirilere tüzük kurultayının yapılacağını defaatle söylediğini, bunun yeni bir şey olmadığını söyleyerek yanıt verdi.

Bazı vekiller kurultayın Türkiye gündeminde istenilen etkiyi yaratmadığını, CHP’nin sürekli AKP’nin yarattığı gündemi takip ettiğini de söyleyerek, genel merkezi eleştirdiler.

[caption id="attachment_2220793" align="alignnone" width="880"]FOTO: ZEKERİYA ALBAYRAK FOTO: ZEKERİYA ALBAYRAK[/caption]

MECLİS’İ BOŞ BIRAKMAYIN

Kılıçdaroğlu toplantı sonunda tüm eleştirileri aldıktan sonra yaptığı konuşmada, vekillerden Meclis’i boş bırakmamalarını istedi.

Kendisinin kimi zaman vekiller tarafından yalnız bırakıldığından da yakınan Kılıçdaroğlu, “bazen verdiğim mücadelede tek başıma kaldığımı hissediyorum” mesajı verdi.

[caption id="attachment_2220794" align="alignnone" width="880"]FOTO: ZEKERİYA ALBAYRAK FOTO: ZEKERİYA ALBAYRAK[/caption]

Kılıçdaroğlu, vekillerden sürekli CHP’lilerin katıldığı toplantılara katılıp, sürekli CHP’lilerle sohbet ederek, partiyi ve parti yönetimini konuşmak yerine, toplumun diğer kesimlerine de ulaşarak, Türkiye’nin gerçek gündemini konuşmalarını da istedi.

Edinilen bilgiye göre CHP Genel Başkanı toplantıda şunları söyledi:

“Geleceği biz inşa edeceğiz. Umudun adresi olacağız. Umudu besleyecek, büyütecek, halka güven verecek ve 2019 seçimlerini mutlaka kazanacağız.

"ERDOĞAN'I 2019'DA KOLTUKTAN İNDİRECEĞİZ"

Erdoğan’ı 2019’da o koltuktan seçimlerde indireceğiz. Herkes şunu bilsin ki Bahçeli ve Erdoğan bir araya gelmelerine rağmen yüzde 46 oranını geçemiyor. Biz bu seçimi yüzde 60 ile kazanacağız. Demokrasiden, özgürlüklerden, hukuk devletinden ve parlamenter rejimden yana olan siyasi çevrelerle bu seçimi kazanacağız.

2019 seçimlerinde kadınlarımıza daha çok görev düşüyor. Kadın arkadaşlarımızı sahada daha çok görmek istiyoruz.

Gençlik kollarımız daha çok çalışmalı.

KURULTAY TARTIŞMALARINI GERİDE BIRAKIN

Artık kurultay tartışmalarını geride bırakın. Ve kurultay tartışması çarkının dışına çıkın.

Tüzük kurultayında tüzüğümüzün eksik kalan yanlarını revize edeceğiz ve belki de tüzüğümüzü yeniden yazacağız. Bu konuda herkes düşüncelerini ve önerilerini tüzük komisyonuna iletsin.

Türkiye’nin beş temel sorununu ve beş çözümü kurultayda anlattım. Halka bunları anlatalım.

Seçmene güven vermek zorundayız.

Hiç gitmediğimiz köyler var, onlara daha çok gitmemiz lazım. İl başkanlıklarına performans sistemi koyuyoruz, başarı ölçülecek, milletvekillerinin performansları ölçülecek.”

Ekmeleddin İhsanoğlu’na yönelik eleştirilere de, “Ekmeleddin İhsanoğlu cumhurbaşkanı olsaydı Ortadoğu bu şekilde kan gölüne dönmezdi” dediği belirtildi.