CHP'deki genel başkanlık yarışında mevcut Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanısıra, daha önce de aday olmuş, ancak seçilemiş Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin ismi ön plana çıkıyor.

Kılıçdaroğlu ve İnce'nin dışında, İstanbul eski Baro Başkanı Ümit Kocasakal ve YARSAV’ın eski başkanlarından Ömer Faruk Eminağaoğlu da genel başkanlık koltuğuna talip olan diğer isimler.

genel-baskan-adaylari-dhaDELEGELERİN YÜZDE 10'UNUN İMZASI GEREKİYOR


CHP’de tüzük gereği Genel Başkan adayı olabilmek için delegelerin yüzde 10’unun imzasını almak yetiyor.  Bu da yaklaşık 1200 delegenin en az 120’sinin imzasını almayı gerektiriyor.

EN BÜYÜK YARIŞ PARTİ MECLİSİ İÇİN


İki gün sürecek olan CHP kurultayında ilk gün Genel Başkanlık, ikinci gün ise partinin en üst kurulu olan Parti Meclisi için seçim yapılacak.  Parti Meclisinde, 8’i Bilim Kurulu üyesi olmak üzere, toplam 60 üye yer alıyor.

[old_news_related_template title="Tekin Bingöl: Enis Berberoğlu ile ilgili girişimimiz olacak" desc="CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, hafta sonu yapılacak olan CHP 36.Olağan Kurultayı ile ilgili hazırlıklara ve kurultaya ilişkin bilgi verdi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/02/tekin-bongol-iha.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/tekin-bingol-enis-berberoglu-ile-ilgili-girisimimiz-olacak-2200276/"]

REKOR BAŞVURU VAR


Ancak CHP’nin yarınki kurultayı için daha şimdiden bu 60 kişilik sandalye için binden fazla aday bulunuyor. Vekilllerin de büyük çoğunluğunun parti meclisi adayı olduğu kurultayda seçimler,  eğer delegeler son anda farklı bir karar vermezse, çarşaf liste ile yapılacak.

TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ ÖNGÖRÜLMÜYOR


CHP’nin bu hafta sonu yapılacak kurultayında, Genel Merkez tarafından herhangi bir tüzük değişikliği öngörülmüyor.  Ancak başını Selin Sayek Böke ve İlhan Cihaner gibi vekillerin çektiği bir grup, CHP tüzüğünden seçimlerde “blok liste” uygulamasını tümden kaldıracak bir tüzük değişikliği için imza topluyorlar.

[old_news_related_template title="Muharrem İnce kimdir? CHP Genel Başkanlığı'na aday olan İnce hakkında merak edilenler..." desc="Muharrem İnce kimdir? Muharrem İnce nereli? İşte CHP Genel Başkanlığı'na aday olduğunu açıklayan CHP Yalova Milletvekili İnce hakkında merak edilenler..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/muharremince880.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/muharrem-ince-kimdir-muharrem-ince-kac-yasinda-ve-nereli-chp-genel-baskanligina-aday-olan-ince-hakkinda-merak-edilenler-2184654/"]

[old_news_related_template title="Ümit Kocasakal kimdir?" desc="Bugün CHP Genel Başkanlığına adaylıpını açıklaması beklenen Ümit Kocasakal kimdir? Avukat İsmail Altay'ın Twitter üzerinden Ümit Kocasakal'ın saat 11.00'da CHP Genel Başkanlığına adaylığını açıklayacağını duyurmuştu. Peki Ümit Kocasakal kimdir? kaç yaşında ve nereli? İşte biyografisi..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2017/03/kocasakal-487.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/umit-kocasakal-kimdir-umit-kocasakal-chp-genel-baskanligina-aday-mi-olacak-2174237/"]

[old_news_related_template title="Ömer Faruk Eminağaoğlu kimdir? Kaç yaşında ve nereli?" desc="Ömer Faruk Eminağaoğlu kimdir? Kaç yaşında ve nereli? soruları bugünlerde gündemde. İşte Ömer Faruk Eminağaoğlu ile ilgili merak edilenler..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/01/omerfaruk.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/omer-faruk-eminagaoglu-kimdir-kac-yasinda-ve-nereli-2193921/"]