Yeni bir çalışma ile kurultayın toplanması için yola çıkılması, uzun bir süreci gerektiriyor. Eylül ayında yeni bir imza süreci başlasa ve tüzük için yeterli imza toplansa bile, bu kez hazırlık komisyonu  süreci devreye girecek. Bu komisyon üyelerini ise genel başkan belirliyor. Muhaliflerin bu komisyona taleplerini kabul ettirmesi gerekecek. Bu durumda kurultayın toplanması aralık ayını buluyor.

YEREL SEÇİMLER


Muhalifler arasında, sürecin uzun olması nedeniyle tüzük kurultayı toplamanın mantıklı olmadığı savunuluyor. O döneme kadar da genel merkezin yerel seçimlerdeki adayları belirleyeceğine dikkat çekiliyor. Muhalefet, kurultay toplanamasa dahi yerel seçimlerde aday gösterilecek isimler belirlenirken, kendi taleplerinin de göz önünde bulundurulmasını umuyorlar.

Genel merkez ise kurultay tartışmalarına Merkez Yönetim Kurulu’nda yaşanan değişim ve yeterli imzanın bulunamaması nedenleriyle son bulduğunu düşünüyor. 29 Ağustos’ta Parti Meclisi toplanacak. Eylül ayı ortasında ise milletvekilleri kampı yapılacak. Hem Meclis’te hem de yerel seçimlerde izlenecek yol haritası tartışılacak.