Kurultay tartışmasının sürdüğü CHP'de kılıçlar çekildi. CHP Genel Merkezi, kurultay için imza toplayan muhaliflere rest çekti. Muhalif kanatta yer alan CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında "Kurultay çağrımızın 5’inci gününde bizlere ulaşan noter tasdikli imza sayısı 604 olmuştur. Değişime ve umuda çok az kalmıştır. Teşekkürler partimizin yürekli kurultay delegelerine, Teşekkürler CHP ailemize" mesajını paylaştı.

yasar

CHP PM Üyesi Gaye Usluer de paylaştığı mesajında "Partimizde Olağanüstü Kurultay talebiyle başlatılan imza sürecinin 5. günündeyiz. Toplam '604' delegemiz  değişim umuttur diyerek imzalı belgelerini gönderdiler" ifadelerini kullandı.

gaye-usluer1

GENEL MERKEZ RESTİ ÇEKTİ

CHP Genel Merkezi ise yayımlanan bu mesajların ardından muhaliflere çağrıda bulunarak "604 imzanız hazırsa gelin kurultayı yapalım" dedi.

CHP Hukuk Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında "PM üyemiz Sn. Gaye Usluer’in beyan ettiği gibi seçimli olağanüstü kurultay için noter onaylı 604 imza toplanmış ise yarın saat 11.00’a kadar Genel Merkezimize sunulması; Partimizin, örgütlerimizin ve delegelerimizin imza tartışmaları içerisinde daha fazla yıpranmaması; yerel seçimler için yürütülen çalışmaların aksamaması; hukuken ve siyaseten gereğinin yapılması açısından büyük önem arz etmektedir. Yarın saat 11.00’da 604 noter onaylı imzanın Genel Merkezimize sunulması halinde gereği derhal yapılacaktır" dedi.

muharrem0

muharrem

MUHALİFLER TEKLİFİ REDDETTİ

Genel merkezin bu restinin ardından da Yaşar Tüzün yeni bir açıklama yaparak, "Partimizin Tüzüğünde yazılı olan sürede yeterli sayıda noter tasdikli Kurultay Delegesi imzası Genel Merkezimize teslim edilecektir" dedi.

yasar-tuzun2

Tüzün'ün yaptığı bu açıklamayla muhaliflerin yarın gerekli imzaları parti genel merkezine sunmayacağı anlaşıldı.