CHP’li Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, AKP İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın Sivil Düşünce Derneği’nde yaptığı konuşmada, “CHP’li Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek ile 2009 ve 2014 seçimleri öncesinde dirsek temasında bulunduklarını fakat orta noktada buluşamadıklarını söylemesi” üzerine bir açıklama yaptı.

“İDDİALAR ASILSIZ”


Başkan Böcek, AKP İl Başkanı İbrahim Ethem Taş’ın katıldığı bir toplantıda şahsımla ilgili, “Muhittin Böcek ile 2009-2014 seçimlerinden önce görüşmelerimiz oldu. O dönemde Konyaaltı için görüşmüştük, çeşitli sebeplerle olmadı” şeklindeki iddiaları tamamen asılsızdır” dedi.

chpli-baskandan-iddalara-cevap-1

"İDDİALAR MANİDARDIR"


Böcek, “Hiçbir AKP’li yöneticiyle bu anlamda ne bu gün, ne de belirtilen tarihlerde bir görüşmem söz konusu olmamıştır” diyerek iddiaların seçime yakın bir dönemde ortaya atılmasının çok manidar olduğunu söyledi.

“BEN YÜZDE 60 OY ALDIM”


Belediye Başkanı Muhittin Böcek açıklamasına şöyle devam etti: “Bir İl Başkanının, böylesi asılsız iddialar ile gündeme gelmesini doğru bulmuyor, kendisine de yakıştıramıyorum. 25 yıldır siyasetle uğraşan bir büyüğü olarak kendisine tavsiyem, bu tür polemiklerle gündem oluşturmaya çalışmamasıdır. Herkes tarafından bilinmektedir ki; 2009 yılında CHP adayı olarak girdiğim seçimlerde, halkımın da desteğiyle yüzde 60,6 oy aldım. Sayın Taş’ın mensubu olduğu parti ise yüzde 23,4 oranında oy alabilmiştir. 2014 seçimlerinde ise sonuç farklı olmamıştır. Kaldı ki bu kadar yüksek oy oranıyla seçilen hiçbir belediye başkanı, başka bir partiye geçmeyi düşünmez.”