Özel bir TV'de, bir programa katılan CHP'li Tunceli milletvekili Gürsel Erol, "İnsan hayretler içine düşüyor. Aslında ülkenin bu halde olmasının temel nedenlerden birisi, Cumhuriyetimizin ilk günlerinden bu yana uluslararası güçlerin uyguladıkları sinsi politikalar. İstiklal savaşımız sırasında özellikle İngiliz ve Fransız gizli güçleri önce dini ayaklanmalar daha sonra etnik ayaklanmalar çıkardı." açıklamasında bulundu.

"İŞSİZLİK 12 MİLYONU BULDU"

CHP'li Gürsel Erol, AKP'li Cevdet Yılmaz'ın, "İstihdam rakamları giderek artıyor" değerlendirmesini eleştirdi. Erol, "Cevdet Bey sanki Türkiye'nin değil de başka bir ülkenin kalkınma bakanıymış gibi ifadelerde bulundu. Cumhuriyet tarihinin, bütçesinin yüzde 53'ünün dış ve iç kamu borcunun olduğu tek dönem bu dönem... Cumhuriyet tarihinin en borçlu hükümet dönemini yaşadığımız halde, işsizliğin 12 milyonu bulduğu; icra işlemlerine artık mahkemelerin cevap veremez hale gelip ara buluculukların, ombudsmanlıkların kurulduğu bu dönemde hiçbir şey yokmuş gibi anlatılanları dinlerken insan hayretler içerisinde kalıyor" ifadelerini kullandı.

Erol, ekonominin terör yüzünden kötü halde olduğunu ifade ederken "Derin devletten sonra PKK terör örgütü için devletin iç kaynakları anlamsız ve gereksiz yere harcandı. Bunu siyasi partiler kendi meseleleri olarak gördüler ve yanlış burada aslında." dedi.

[old_news_related_template title="Kılıçdaroğlu: Yüreğin yetiyorsa o türküyü Afrin şehidinin evinin sokağında söyle" desc="CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, 'Sanatçı denen vatandaş onun yanında senin ne işin var. Afrin'de 52 şehidimizin kanı kurumadı. toplanmışlar bir grup güruh, davul zurna şarkılar kıyamet. Bulunduğunuz apartmanda eğer bir kişi vefat etmişse televizyonu bile açmayız. Bu rezil adamlar ve onları oraya götüren adam, sen eğer yüreğin yetiyorsa bir Afrin şehidinin evinin bulunduğu sokaktan geç ve Yaylalar Türküsü'nü söyle bakalım.' dedi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/04/iecrop/kemal-kilicdaroglu-fotograf-zekeriya-albayrak-sozcu_16_9_1522156926_16_9_1522756192.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/kilicdarogu-parti-grubunda-konusuyor-2327528/"]

"BİR BUÇUK TRİLYON DOLAR HARCANDI"

Açıklamalarına devam eden CHP'li Erol, "İlk PKK saldırısı 1984 yılında Eruh'ta gerçekleşti. O günden bu güne 6 Cumhurbaşkanı değişti, 11 başbakan değişti, 11 genelkurmay başkanı değişti, 21 hükümet değişti, 24 içişleri bakanı değişti, 34 yıl içerisinde kamu bütçesinden 1,5 trilyon dolar harcandı. Yaklaşık 2 trilyon dolar parayı biz terörle mücadeleye harcadık. Ancak hala 34 yıl önce başladığımız noktadayız." ifadelerinde bulundu.