CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, partisinin İstanbul Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenleyerek, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un 15 Ekim'de açıklayacağı vizyon belgesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

yildirim-kaya-sozcu1_6356889

HANGİSİ GEÇERLİ OLACAK?

Herkesin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un açıklayacağı vizyon belgesini merak ettiğini söyleyen Yıldırım Kaya, “Şimdi herkes Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un, 15 Ekim’de açıklayacağı vizyon belgesini merak ediyor. Biz de merak ediyoruz! Bakanın açıklayacağı vizyon belgesi mi geçerli olacak, yoksa AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kurduğu Eğitim Politikaları Kurulu üyelerinin söyledikleri mi? ‘Çıkışı yok, dönüşü yok, karma eğitim son bulmalı’ diyen Eğitim Politikaları Kurulu üyesi Ahmet Gündoğdu’nun söyledikleri mi? ‘Karma eğitimden vazgeçilemez’ diyen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un söyledikleri mi uygulanacak?” şeklinde sorular yönetti.

[old_news_related_template title="Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan 'Ebeveyn' kitabı" desc="Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un Psikiyatr Dr. Enver Demirel Yılmaz ile birlikte kaleme aldığı “Ebeveyn Benim” adlı kitap raflarda yerini aldı. Ebeveyn-çocuk ilişkilerini inceleyen kitabın önsözünde, 'Artık 'çocuklarınıza şöyle davranın, böyle davranmayın' türünden yapılan genellemelerin işlevsizliği ortada… Her bir çocuğun biricikliğini bilimsel, işlevsel ve doğal bir yaklaşımla ortaya koyan Dokuz Tip Mizaç Modeli, her ailenin yol haritası olma özelliği taşıyor' ifadeleri yer alıyor." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/09/iecrop/ziyaselcuk-aa_16_9_1537143205.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/milli-egitim-bakani-ziya-selcuktan-ebeveyn-kitabi-2629300/"]

SONUÇ DEĞİŞMEZ

Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, son kararı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği bir sistemde sonucun değişmeyeceğini iddia ederek, “Ziya Selçuk ne kadar iyi niyetli olursa olsun, kimi Milli Eğitim Bakanı yaparsanız yapın sonuç değişmez. Davulun tokmağı sarayda olduğu sürece de, Ziya Selçuk isterse her gün bir vizyon belgesi açıklasın, herkesin ağzına bir parmak bal sürmekten öteye geçemez, kangren olmuş eğitim sorunlarına derman olamaz” şeklinde konuştu.

“7 MİLLİ EĞİTİM BAKANI, 14 EĞİTİM SİSTEMİ DEĞİŞTİ”

AKP’nin, en büyük başarısı, eğitimde hedeflediği başarısızlığa ulaşmasıdır diyen Kaya, konuşmasını şöyle sürdürdü: “AKP, bu başarısızlığa, 7 Milli Eğitim Bakanı, 14 eğitim sistemi değiştirerek ulaşmıştır. Hedeflediği gibi, eğitimi bilimsellikten uzaklaştırıp içinden çıkılmaz bir hale getirmiştir. AKP’nin eğitim karnesi, başarısızlık, beceriksizlik, laik ve bilimsel eğitime düşmanlıkla doludur. Sonucu ise yetişmiş insan gücümüzün dünya standartlarının altında kalması, başarılı olanların da beyin göçüyle ülkeyi terk etmesidir. AKP, okul yapmakla, derslikleri arttırmakla, yeni üniversiteler kurmakla övünüyor. Ama İmam hatip okulları dışındaki okullarda ikili eğitim devam ediyor.”

[old_news_related_template title="CHP’li Yıldırım Kaya’dan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’a mektup" desc="CHP Milli Eğitim Komisyonu üyesi Yıldırım Kaya, Milli Eğitim Bakanı’na bir mektup yazarak, Selçuk’un bakan olmasının eğitimle ilgilenen tüm kesimi umutlandırdığını belirtti. Kaya, Selçuk’a bir öğretmen olarak mektubu yazdığını belirterek, taleplerini iletti." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2018/07/iecrop/yildirimkaya_bulten_16_9_1532690208.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/egitim/chpli-yildirim-kayadan-milli-egitim-bakani-ziya-selcuka-mektup-2543978/"]

ÖĞRETMENLİK MESLEK KANUNU TASLAĞI HAZIR

Yıldırım Kaya AKP’nin 16 yılda yerle yeksan ettiği, öğretmenlerimizin saygınlığını yeniden kazandırmak, ekonomik, sosyal ve çalışma şartlarını iyileştirmek için bir “Öğretmenlik Meslek Kanunu” hazırladıklarını söyleyerek hazırladıkları kanun teklifini salı günü TBMM Başkanlığına sunacaklarını belirtti.