Özelleştirme İdaresi Başkanlığı bir bölümü merhum Necmettin Erbakan döneminde temeli atılan ve hizmete açılan Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ bünyesindeki 14 şeker fabrikasını özelleştirmek için ilan verdi. 250 bin çiftçi işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıyayken CHP Yalova Mİlleetvekili Muharrem İnce'den sert bir tepki geldi.

[old_news_related_template title="Fabrikalar şirkete, işçiler devlete" desc="Toplam 14 şeker fabrikası hakkında özelleştirme kararı alındı. Fabrikaların satılması durumunda çalışanlar isterlerse kamu kurumlarına geçebilecek. Şeker-İş Başkanı İsa Gök ise 250 bin çiftçinin işsiz kalacağını söyledi." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/02/iecrop/scz_16_9_1519191815.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/fabrikalar-sirkete-isciler-devlete-2236476/"]

Muharrem İnce sosyal medya hesabından şunları yazdı:

1- Ne yaptınız, çivi mi çaktınız diyen nankör mirasyediler Cumhuriyet’le yaşıt Şeker Fabrikalarımızı satıp pancar üreticisinin ekmeği, bu fabrikalarda çalışan işçilerimizin işi ile oynuyorlar.

2- Şeker Fabrikalarının satılması kararı sadece pancar üreticisini, fabrika işçisini değil nişasta bazlı şeker ve glikoz şurubuna mahkum edilmemiz nedeniyle hepimizin sağlığını etkileyecek.

[old_news_related_template title="Eti bitirdiler sıra şekere geldi" desc="Ülke genelindeki 14 şeker fabrikasını özelleştirme kararı alan hükümete Et ve Balık Kurumu (EBK) uyarısı yapıldı. Şeker-İş Başkanı İsa Gök, şeker fabrikalarının satılması halinde sonunun EBK gibi olacağını, fabrikaların kapatılıp değerli arsalarına AVM ve rezidansların yapılacağını söyledi. Gök uluslar arası şirketlerin fabrikaları önce alıp daha sonra kapatarak Türkiye’ye büyük zarar verebilecekleri uyarısında da bulundu." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads//2018/02/iecrop/256-4_16_9_1519221499.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/eti-bitirdiler-sira-sekere-geldi-2238221/"]

3-Devlet şeker mi üretir, devletin fabrikası mı olur diyenler, bu sözleri birkaç yıl önce devlet üretme çiftlikleri, Et Balık Kurumu için kullanıyorlardı. Sonuç Sırbistan’dan et ithal eden bir ülke olduk. Devlet et üretmez ama ucuz et diye Sırbistan’dan et ithal edebilir öyle mi?

4- Devlet şeker üretmez, fabrikası olmaz ama devlet hasta garantisi vererek hastane, geçiş garantisi vererek köprü, yolcu garantisi vererek havaalanı yaptırabilir öyle mi?

5- Türkiye’nin 80 yıllık birikimlerini sattınız, fabrikalarını sattınız, sonuç et ithal eden, tarım ürünleri ithal eden, buğday ithal eden, genç nüfusuna iş bulamayan bir ülke.

“Ülkemi pazarlamakla mükellefim” diyenler bu milleti sefalete sürüklüyor. Kendilerine milli ve yerli payesi verenler ithalata dayalı, milleti, üreticiyi sefalete sürükleyen ekonomi politikalarının mimarı oluyor."

7 8