Cumhur ittifakını kuran iki parti liderinin geçmişte birbirlerine söyledikleri sözleri hatırlatan Özel, “Geçmişte birbirlerini küfürle meydanlarda karşılayanlar koltuk mücadeleleri uğruna söylediklerini yutmuş, kendi iktidarlarını korumak, oturdukları koltukları kaptırmamak, ele geçirdikleri yetkileri kaybetmemek, yaptıklarının hesabını vermemek için sıkı sıkıya birbirlerine sarılmışlardır” dedi. CHP’li Özel, Kırıkkale Yenidoğan Mahallesi’nde partisinin seçim bürosunun açılışına katıldı.

Özel, şu mesajları verdi:

OLMAK YA DA OLMAMAK: “Bu yarış herhangi bir siyasi yarış değil. Artık bu; olmak ya da olmamak, cumhuriyetin kazanımlarını korumak ya da korumamak mücadelesidir. 23 Nisan 1920’de bir saraydan alınıp meclise verilen yetkileri, meclisten yine bir saraya, yine bir tek adama vermek isteyenlere karşı onurlu bir cumhuriyet mücadelesidir.

BİRBİRLERİNE KÜFÜR EDENLER, SARILDILAR: Hal böyle olunca, artık sağı solu, solcusu, sağcısı, muhafazakarı, milliyetçisi, sosyal demokratı ayrımı bir kenara kalmıştır. Elbette farklılıklarımız var, elbette aynı şeyleri düşünmüyoruz. Bugün cumhuriyet, demokrasi, özgürlük, parlamenter sistem ve barış için yola çıkan herkesin yolu açık olsun. Mesele Kuva-yı Milliye ruhunu yeniden içinde hissetme meselesidir. Bugün geçmişte birbirlerine en ağır sözleri söyleyenler, geçmişte birbirlerini küfürle meydanlarda karşılayanlar koltuk mücadeleleri uğruna söylediklerini yutmuş, tükürdüklerini yalamış, sadece kendi iktidarlarını korumak, oturdukları koltukları kaptırmamak, ele geçirdikleri yetkileri kaybetmemek, yaptıklarının hesabını vermemek için sıkı sıkıya birbirlerine sarılmışlardır.

ANNELER PİŞMAN: Bugün Türkiye’de gökyüzü, AKP-MHP yöneticilerinin getirdikleri kara bulutlarla kaplıdır. Güneşi, geleceği görememekteyiz. İnsanlar, yarınlarından umutsuzdur. Daha geçen seçimde AKP’ye oy vermiş anneler çocuklarının geleceğini kararttıkları için pişmanlık duymaktadırlar. Çocukları 24 Haziran günü hayatlarının en önemli sınavına girecek olan anneler, Recep Tayyip Erdoğan ile Devlet Bahçeli’nin koltuk sevdaları yüzünden, sınavı ertelemelerinden, evlatlarının gece uykularının kaçmasından dolayı çile çekmektedir. CHP iktidarında, Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanlığında sınav tarihleriyle seçim tarihleri çakışırsa ertelenen seçim tarihi olacaktır.

TEK LİDER DAYATMAYA ÇALIŞIYORLAR: Emekliler geleceğinden ümitsizdir, maaşları her geçen gün erimektedir. Bir tek güvenceleri vardır o da muhalefette olan bir liderdir, muhalefette olmasına rağmen asgari ücrete zam yapan, taşerona kadro veren Kılıçdaroğlu’dur. Erdoğan, sürekli sayıyor tek millet, tek devlet, tek vatan, tek bayrak. Bunu her gün neden sayıyorsun? Bunlarla sorunu olan var mı? Hiçbir CHP’linin bunlarla bir sorunu yok. 1930’ların, 1940’ların dünyayı felakete sürüklemiş o tek adamları gibi her şeye hakim olmaya, doğacak çocuğun sayısından, nasıl doğurtulacağına, nasıl büyütüleceğine, nasıl içine sevgi yerine kin gömüleceğine kadar her şeye karışan bir tek lider yaratmaya ve onu Türkiye’ye dayatmaya çalışıyorlar.

KAZANMA İHTİMALLERİ YOK: AKP seçim beyannamesinde, CHP’nin geçmişte verdiği sözleri birer birer tekrarladı. Baktılar pabuç pahalı, seçimi kazanma ihtimalleri yok, CHP’nin polis için öğretmen için, sözleşmeli er-erbaş, uzman çavuşlar için söylediği 3600 ek göstergeyi vererek, bu kesimlerin gönlünü kazanmaya çalışıyorlar. 16 yıldır ezdiniz, yüzüne bakmadınız, elinden tutmadınız, biz verelim dediğinde ‘hayır’ dediniz. Şimdi de polisi, öğretmeni size ‘Hadi canım sende’ diyor.
kirikkale2

GELİN YÖNETENİ DEĞİŞTİRELİM: Seçimde kararsızlar var. Bunları ikna etmek sizin göreviniz. Vatandaşlara oy kullanmaya gitmeden önce birkaç tane soruyu sorun. İşler yolunda gidiyor mu diye sorun. Son 10 günde döviz alıp başını gitti. İktidardaki cumhurbaşkanının her yetkisinin elinde olduğu halde dövizi durduramadığını, işsizliğin, enflasyonun arttığını herkes biliyor. İşler yolunda gidiyorsa neden seçime gidiyoruz? Neden her geçen gün bir bela memleketi sıkıntıya sokuyor? Demek ki işler yolunda gitmiyor. İşler yolunda gitmiyorsa bu memleketi 16 yıldır böyle yönetenler, 24 Haziran’dan sonra nasıl düzeltecekler? İşler yolundaysa neden seçime gidiyoruz? İşler yolunda değilse neden aynı adama tekrar oy veriyoruz? Gelin yöneteni değiştirelim, ülkenin kaderini değiştirelim.

DEVLET GÜCÜ SEFERBER EDİLDİ: Yarış devletle, millet arasındadır. İktidarı elinde bulunduranlar, devletin gücünü partisi için seferber etmiştir. Ahmet Necdet Sezer’in harcadığı her 1 TL’ye karşılık sarayda oturan zat 35 TL harcamıştır. Valileri il başkanı, kaymakamları ilçe başkanı gibi kullanıp dünyanın en yüksek örtülü ödeneğini harcayan, devletin gücünü partisi için kullanıp, devletin uçağıyla il kongresine gidenlere karşı, tek dayanağı millet olan CHP yarışıyor. Milletin bu mücadeleye sahip çıkması lazım. Şartlar elbette zor ancak hiçbir şart 19 Mayıs 1919 kadar zor değil, hiçbir imkansızlık 23 Nisan 1920’deki kadar imkansız değil, hiçbir yoksunluk 29 Ekim 1923’te bu cumhuriyetin temelini attığımız günkü kadar yüksek değil. Bizler toprak altında koyun koyuna kefensiz yatanların torunları olarak bu cumhuriyeti bir kez daha kurtaracağız, bir kez daha kuracağız.

MASMAVİ GÖKYÜZÜ ORTAYA ÇIKACAK: Güzel günlere ulaşmanın yolu o gri bulutların içinde bir gökkuşağı çıkmasıdır. Gökkuşağı bütün renklerin yan yana durabildiği, birbirinin içine ve işine karışmadığı muhteşem bir doğa olayıdır. Bu gökkuşağının ardından bulutlar dağılacak masmavi gökyüzü ortaya çıkacaktır.”